Ismét megtréfálta a DEAC-ot a Szeged

Velkey jól szállt be a kispadról
Velkey jól szállt be a kispadról - © Fotó: Matey István
Debrecen – Az utolsó percben a hazaiak higgadtabbak tudtak maradni, taktikus játékuknak köszönhetően nyertek is.

Nyerhető mérkőzésen szenvedett 9 pontos vereséget a DEAC a bajnokság 14. fordulójában, Szegeden szombat este. Berényi Sándor tanítványai szinte végig fej fej mellett haladtak riválisukkal, ám a kulcsszituációkban hozott rossz döntések következtében végül alulmaradtak a középház szempontjából kulcsfontosságú összecsapáson – számolt be róla a deacbasket.hu.

Farkas Attila duplájával és két hárompontosával indult a találkozó, így néhány perc elteltével ki is kérte első idejét a Szeged. Meg is lett a hatása a rövid fejmosásnak, a negyed derekára felzárkózott a vendéglátó (6–8). Isaiah Armwood pillanatai következtek, az amerikai vezérletével hamar visszaállt a nyolcpontos differencia. A negyed hajrája a csongrádiaknak sikerült jobban, csak három egység maradt a cívisvárosiak fórjából.

A második negyed kiegyenlített játékot hozott, a végén Lilov két emberrel a nyakában is precíz tudott lenni távolról. Végül mégis döntetlennel mehettek az öltözőbe a csapatok.

A fordulás után 6–0-s rohammal indított az SZTE, a debreceni szakmai stáb azonnal időkéréssel reagált. Lilov egy kettő plusz egyes akcióval fújt ébresztőt (45–42), ám az ellentámadásból az addig remekelő Farkas Attila megkapta harmadik, majd negyedik személyi hibáját. A cserepadról érkező Velkey János vitt lendületet csapata játékába, vezetésével újra utolérték riválisukat, Lilov büntetője után pedig már náluk volt az előny (47–48). A negyedet büntetők tömkelege zárta. Ebből a Szeged jött ki jobban.

Wirth triplájával már nyolc volt közte (66–58), ám Velkey Jánosnak ismét a legjobbkor sült el a keze, pontjaival szempillantás alatt egyre apadt a differencia. Hiába kért időt a Szeged, Armwood zsákolása után már a debreceniek vezettek (66–67). Azonban újra megfordították az állást a hazaiak. Velkey kettesére Vágvölgyi egy hárompontossal válaszolt, majd Bognár jelentkezett két büntetővel (75–72). Az utolsó percben azonban a hazaiak higgadtabbak tudtak maradni, és taktikus játékuknak köszönhetően megérdemelt győzelmet arattak.

– HBN –


A tények

Naturtex-SZTE-Szedeák–DEAC (18-21, 21-18, 24-18, 21-18)

SZTE: BOLTIC 19 , Fortune 8, Bonifert -, WIRTH 13/9 , SULOVIC 21 cserék: KOVÁCS 15/6, Vágvölgyi 6/6, Révész 2, .

DEAC: Jones 2, Molnár 2, LILOV 19/6, Farkas 9, ARMWOOD 14 cserék: BOGNÁR 14, VELKEY 15/9, Kozák -, Fazekas -.

Berényi Sándor: Megérdemelten nyert a Szeged, sajnos jóval több energiát mozgósítottak a győzelem érdekében, mint mi. Több extra teljesítmény is érkezett tőlük. Nem csak a húzóembereiktől; az eddig kevesebb szerephez jutók is nagyot játszottak. Összességében az ő akaratuk érvényesült, sok második esélyhez jutottak, mi pedig helyenként tompábbak voltunk. A jövőben jóval több munkát kell fektetnünk az edzésekbe, és határozottabbnak kell lennünk a meccseken.