HAON - PR cikk

2015.09.11. 11:38

Napelemmel üzemel tovább a létavértesi iskola

<strong>Sikeresen menedzselte az Európa Terv Kft. azt a projektet, melynek eredményeképpen napelemek kerültek a létavértesi Arany János Általános Iskolára. </strong>

Sikeresen menedzselte az Európa Terv Kft. azt a projektet, melynek eredményeképpen napelemek kerültek a létavértesi Arany János Általános Iskolára.

Az intézményfenntartó kiadásait jelentősen megkönnyíti a fejlesztés, és hatékonyabban érvényesülnek a környezettudatossági szempontok.

Nemrégiben tartották a Napelemes rendszer telepítése az Arany János Általános Iskolára című projekt zárórendezvényét Létavértesen. A fejlesztés mintegy 36 millió forintból valósult meg, amelyben az uniós és az állami támogatás intenzitása 100%-os. A tetőre telepített 200 darabból álló napelempark várhatóan évi bruttó 2,5 millió forinttal teszi gazdaságosabbá az épület üzemeltetését, de az energiahatékonyság mellett a környezettudatosság elvének érvényesítése is fontos szempont volt.

„Különösen az iskolák esetében tartom fontosnak a napelemes fejlesztéseket – mondja Lakatos Tibor ügyvezető a projektmenedzsmenti feladatokat ellátó Európa Terv Kft. képviseletében -, hiszen az iskola egy szocializációs tér, és ha a gyerekek olyan helyen nőnek fel, ahol napelem biztosítja az adott intézmény villamos energiáját, biztos, hogy ők maguk is környezettudatosabban fognak élni.”

Az eseményen beszédet mondott többek között Nagy Jánosné igazgatóasszony, Tasi Sándor, a Megyei Közgyűlés alelnöke, valamint Menyhárt Károly, Létavértes polgármestere.

Debrecen, 2015.09.14.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!