Ismét lopott BMW-ket fogtak a rendõrök

Ismét lopott BMW-ket fogtak a Csongrád megyei rendõrök. Negyedóra eltéréssel két Németország által körözött BMW-t tartóztattak fel a Nagylaki Határrendészeti Kirendeltség szombat este.

Elõször egy X5-össel egy török, negyed órával késõbb egy X6-ossal egy német férfi akart kilépni az országból.

A Schengeni Információs Rendszer jelzett, amikor a határõr beírta a két autó adatait. Kiderült, hogy mindkét BMW-t Németországból lopták el. A határrendészek felvették a kapcsolatot az ORFK Nemzetközi Bûnügyi Együttmûködés Központ schengeni kapcsolattartó pontjával (SIRENE iroda), ahol megerõsítették, hogy a két jármû körözését Németország aznap rendelte el. Az autókat azonnal lefoglalták, a két sofõr azonban elmehetett.

A német hatóságok nem kérték, hogy a magyar rendõrök letartóztassák õket. A további eljárást a SIRENE iroda folytatja – tájékoztatta a Független Hírügynökséget Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendõr-fõkapitányság szóvivõje.

A szóvivõ elmondta, rövid idõn belül ez már a második jelentõs felfedés Csongrád megyében. Február 19-én az egyik távfelügyeleti központ jelzése alapján foglaltak le egy Németországból letulajdonított BMW X5-öst és egy Olaszországból lopott BMW X6-ost a rendõrök Szegeden.További hírek a Magyarország kategóriából