Ismét lesz mobil koripálya Debrecenben

Akt.:
Ismét lesz mobil koripálya Debrecenben
© Fotó: Derencsényi István
Debrecen – December közepén nyithat meg a Nagyerdei Stadionnál.

A hagyományokhoz híven, lesz-e idén is korcsolyapálya a Nagyerdei Stadion mellett? Ha igen, akkor mikortól, milyen formában, és az építése mikor kezdődik? – kérdezte meg a Napló a debreceni polgármesteri hivataltól.

A válasz szerint az önkormányzata idén is a Nagyerdei Stadion északi kapujánál nyitja meg a mobil jégpályát, s a munkaterület átadása november 20-án már megtörtént. A korcsolyázás szerelmesei a korcsolyázásra alkalmas jégvastagságot elérve (mely minimum 10 centiméter) vehetik birtokba a pályát.

Az 50-szer 20 méteres mobil jégpálya 2017-es üzemének kezdete – az időjárás függvényében – várhatóan december 18-án lesz. A létesítményt kívülről a pálya szintjéhez képest 90 centiméter magas tömör palánkkal veszik körbe, amit oldalsó megtámasztók tartanak a helyükön. A pályára korcsolyával az előző évhez hasonlóan a déli oldal felől lehet majd belépni. A jégpálya lehetőség szerint 2018 januárjának végéig fog működni, majd a márciusi rendezvények miatt február végéig elbontják. A Nagyerdei Stadionban rendezendő labdarúgó-mérkőzések ideje alatt (2018. február 10-én és február 17-én 18.00 órától) a jégpálya előreláthatóan üzemen kívül lesz.

A fentieken kívül arról is érdeklődtünk, hogy az Oláh Gábor utcai, régi műjégpálya területének mi lesz a sorsa. Ennek kapcsán arról tájékoztatta a Naplót a polgármesteri hivatal, hogy ennek hasznosítására keresik a lehetőségeket.

HBN


Forrás: Youtube/hirek360
Debrecen - Már forog a Debrecen Eye. Ott voltunk, felültünk, nézz körül te is Debrecen főterén a magasból! Ha advent, akkor vásár. Szépen sorakoznak cívis városban is egymás mellett a kis faházak, amik november 25-én nyitják ki ajtajaikat. A Debreceni Adventi Vásár minden évben egy igazi családi ...