Ismét lesz Éjszakai Futás

Idén is lesz érem
Idén is lesz érem - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Immár hetedik alkalommal kerül megrendezésre a G4 Éjszakai Futás. A korábbi évekhez hasonlóan idén is az év legrövidebb éjszakájához igazították a versenyt.

A rajtpisztoly június 16-án este 10 órakor, a Debreceni Egyetem előtti téren dördül el. Az éjszakai fények között 9 kilométert kell megtenniük a versenyzőknek, akik a rajtszámukhoz egy-egy világító karkötőt is kapnak. Természetesen a nevezéshez jár egy befutóérem is.

Az útvonalon minden egyes kilométert tábla jelez majd, ezzel is megkönnyítve a futók dolgát. Annak érdekében, hogy a verseny zavartalan legyen, rendőri felvezetést biztosítanak. A jól láthatóság érdekében minden versenyzőt arra kérnek, hogy ha van láthatósági mellénye, fejlámpája, azt mindenképpen hozza magával.

A verseny útvonala:

Egyetem tér (rajt) – Dóczy József utcán jobbra – Móricz Zsigmond körúton jobbra – Pallagi úton jobbra – Nagyerdei körúton balra – Hadházi úton jobbra – Nagyerdei körúton jobbra – Oláh Gábor utcán jobbra – Vigadó téren jobbra – Ady Endre úton jobbra – Nagyerdei körúton balra – Pallagi úton jobbra – Móricz Zsigmond körúton balra – Dóczy József utcán balra – Egyetem tér (cél).

Évről-évre egyre többen kapnak kedvet ehhez a különleges hangulatú versenyhez, így a szervezők idén is több száz futóra számítanak.

– Debreceni Kilométerek Sportegyesület –