Helyi közélet

2012.10.12. 15:43

Hajdú-bihari uzsorások ellen javasol vádemelést a rendőrség

Komádi - A gyanúsítottak a kölcsönök dupláját kérték vissza, s irreális árat számítottak az élelmiszerért.

Komádi - A gyanúsítottak a kölcsönök dupláját kérték vissza, s irreális árat számítottak az élelmiszerért.Uzsora bűncselekmények és zsarolás bűntette miatt tett vádjavaslatot az ügyészség elé a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság egy Komádiban folytatott nyomozás eredményeként. Kovács Károly rendőrségi szóvivő elmondta: tavaly júniusban állampolgári bejelentésre kezdtek vizsgálódni a bihari településen, ahol két férfit és két nőt hamarosan őrizetbe vettek a nyomozók, majd a bíróság augusztus közepén előzetes letartóztatásba helyezte őket. – A harmincas, negyvenes éveikben járó gyanúsítottak szegény családoknak hiteleztek havonta több alkalommal is, ezertől húszezer forintig terjedő összegeket, melyeknek a dupláját kellett visszafizetni. Így a sértettek nem is tudtak kilépni az adósságcsapdából – közölte a százados.

Később újabb férfit és két nőt gyanúsítottak meg uzsorázással szabadlábon hagyásuk mellett. A gyanúsítottak a pénz mellett élelmiszert is kölcsönöztek, ezek ára a kiskereskedelmihez képest aránytalanul magas volt.

Az ügyben keletkezett iratokat a rendőrség megküldte a Berettyóújfalui Városi Ügyészségnek.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában