Ismét jönnek extraligások

Összesítésben Magosi Norbert (sárga sisakjelzés) vezet Benkő Roland (kék) előtt
Összesítésben Magosi Norbert (sárga sisakjelzés) vezet Benkő Roland (kék) előtt - © Fotó: Mán László
Nagyhalász – Izgalmas zárást ígér a vaspapucsosok egyéni pontvadászatának záróversenye.

Itt a vége, fuss el véle… Vasárnap ez lesz a Nagyhalász Speedway Ringen, ahol a zárófordulóval véget ért az egyéni salakmotoros bajnokság. A három felvonásos darabban Magosi Norbert leginkább az esélyes, hiszen a két forduló összesítése alapján hat pont az előnye a második helyen álló Benkő Roland előtt.

Magosinak a negyedik lenne

A szegedi Magosi már háromszor állt a dobogó legmagasabb fokán az egyéni pontvadászat végén, most negyedik bajnoki címére hajt. Az elmúlt években rendre Magosi és Tabaka József között dőlt el az elsőség sorsa, ám a debreceni motoros szögre akasztotta a vaspapucsot.

Mureckben melegítettek

Ami a magyarokat illeti, a hét végén az ausztriai Mureckben a Josef Bössner emlékversenyen hárman is rajthoz álltak. Magosi futamgyőzelemmel kezdett, aztán háromszor volt második, egyszer pedig harmadik. A tíz pontja végül a hetedik helyhez volt elegendő.

Kovács Roland kétszer volt második, kétszer első, a hat ponttal a tizenegyedik helyen zárt.Fazekas Dennis balszerencsés volt, hiszen első futamában bukott, és sérülés miatt nem tudott már motorra ülni. Remélhetőleg vasárnapra meggyógyul, s ő is rajthoz állhat. Izgalmakban aligha lesz hiány, hiszen a második fordulóban indult külföldiek közül garantálják a nívót. Az extraligások ismét jönnek, és bizonyára odateszik majd magukat, hiszen ők mindenhol szeretnének bizonyítani.

Kobrin is az indulók között

Mindössze annyi a változás, hogy a cseh Petr Chlupác helyett a sérüléséből felépült ukrán Andrij Kobrin is rajthoz áll. Neki is nagyon fekszik a halászi ovál.

ML