Ismét jó hangulatban telt a vívók edzőtábora

Ismét jó hangulatban telt a vívók edzőtábora
© Fotó: Magánarchívum
Debrecen – Tizennegyedik alkalommal rendezték meg Debrecenben a nagy népszerűségnek örvendő eseményt.

Július 23. és 30. között a Team Melia szervezte azt a nemzetközi edzőtábort, amelynek a Debreceni Vívóklub adott otthont. Minden fegyvernemben felsorakoztak a kadet, junior, és U23-as korú sportolók, a felkészülést pedig háziverseny zárta. Az eseményről a szervező Patócs Ákos beszélt.

– Az edzőtábor évekkel ezelőtt úgy indult, hogy a mai Testnevelési Egyetem nemzetközi edzőképző szakán (ICC) végzett vívóedzők szerették volna továbbra is tartani a kapcsolatot, megmutatni tanítványaikat és azt, most hogyan dolgoznak, hogyan hasznosítják, hova fejlesztették tovább a Magyarországon megszerzett tudást, illetve újabb tapasztalatokat gyűjtsenek. Ebben az évben a magyarokkal együtt nyolc nemzet vívói gyűltek össze, németek, franciák, szaúd-arábiaiak, írek, angolok, egyiptomiak, azerbajdzsániak – fogalmazott az edzőtábor szervezője. – Egyrészt azért esett annak idején a cívisvárosra a választásom, mert én magam is debreceni vagyok, ide húz a szívem, másrészt egyszerűbb itt lebonyolítani az edzőtábort, mint például Budapesten.

A körülményeket illetően a visszajelzések pozitívak, a versenyzőknek tetszik a város és a vívóterem. A társaság évente cserélődik, hiszen a versenyzők kiöregednek a korosztályokból, ám akadnak olyanok, akik már sokadjára látogattak el a táborba – mondta Patócs Ákos, ám arról is említést tett, hogy idén a vívókat különböző atrocitások érték. – A járókelők az utcán és a buszon rosszindulatú megjegyzésekkel illették őket, egy esetben a szaúdiaktól az útlevelet is elkérték, hogy utazhassanak. Szerencsére ezek az apróságok nem nyomták rá a bélyeget az edzőtáborra, mindenki nagyon jól érezte magát. A napi két edzésen kívül a résztvevőknek különböző szabadidős programokat szerveztünk, ennek keretein belül ellátogattunk az Aquaticumba, és elmentünk biliárdozni, dartsozni is.

HBN-VL