Ismét halmozták az érmeket a párbajtőröző hölgyek

Ismét halmozták az érmeket a párbajtőröző hölgyek
Ismét halmozták az érmeket a párbajtőröző hölgyek - © Fotó: magánarchívum
Debrecen, Szolnok – Ezúttal Szolnokon volt jelenése a DHSE-PMD vívóegyesület párbajtőrözőinek. Az országos diákolimpia döntőjében mérették meg magukat. A hétvége termése három ezüst- és egy bronzérem mellett, további egy értékes helyezés.

A versenyen hat korcsoportba sorolták a versenyzőket. A II. korcsoport leány versenyében egyből döntős helyezésnek örülhettek a debreceni fiatalok. A DE Kossuth Lajos Általános Iskolájának tanulója, Kálmán Zille ötven százalékos csoportkör után nagyszerű vívással jutott a döntőbe ahol a nyolcadik helyen végzett.

Az V. korcsoportban a DRK Dóczy Gimnázium tanulója, Vértesi Lili sem pihent. Veretlenül menetelt a legjobbakat felvonultató nyolcas döntőbe, ahol csupán az utolsó pillanatban csúszott hiba a számításába. A döntőben egy tusos vereséget szenvedett és végzett az ezüstérmet jelentő második helyen.

A VI. korcsoport sem maradhatott ki a debreceni éremesőből. A Fazekas Mihály Gimnáziumba járó Fedor Tamara mutatott be Vértesihez hasonló menetelést. A 100 %-os kört ezúttal is magabiztos folytatás követte egészen a döntőig. Itt ismét egy nagyon szoros asszóban szenvedett vereséget a debreceni versenyző. Az eredmény ismét egy ezüstérem volt.


Fotók: magánarchívum Fotók: magánarchívum ©

A diákolimpiákon, hasonlóan az „igazi” olimpiához az egyéni versenyeket csapatversenyek követik. Ezeken ugyanabba az oktatási intézménybe járó diákok képviselhetik az iskola színeit. A csapatversenyek is termeltek debreceni érmeket. A IV. korcsoportban a DE Kossuth Lajos Általános Iskola csapatát alkotó Kálmán Csenge, Kálmán Gyöngyvér és Illyés Anikó mérette meg magát. A döntőig ezúttal is nagyon könnyedén vívtak a debreceniek, azonban a döntőben a békéscsabai csapat nagy falatnak bizonyult. Ismét ezüstérem volt tehát a végeredmény.

A VI. Korcsoportban két debreceni csapat is bejutott a legjobb négy közé, azonban egy sem a döntőbe, így a bronzéremért küzdhetett az Ady Endre Gimnázium és a Fazekas Mihály Gimnázium csapata. A nagyon izgalmasan alakuló mérkőzésen az Adys párbajtőröző – Molnár Réka, Sohajda Fanni – duót erre a versenyre kiegészítő kardozó, Horváth Fanni alkotta trió legyőzte, a Babinszki Dorottya, Cs. Kiss Veronika, Fedor Tamara alkotta fazekasos csapatot, és vehetett át bronzérmet.


Eredmények

V. korcsoport leány egyéni

  • 2. Vértesi Lili – DRK Dóczy Gimnázium

VI. korcsoport egyéni

  • 2. Fedor Tamara – Fazekas Mihály Gimnázium

II. Korcsoport leány egyéni

  • 8. Kálmán Zille – DE Kossuth Lajos Általános Iskola

IV. Korcsoport leány csapat

  • 2. DE Kossuth Lajos Általános Iskola (Kálmán Csenge, Kálmán Gyöngyvér, Illyés Anikó)

VI. korcsoport leány csapat

  • 3. Ady Endre Gimnázium (Horváth Fanni, Molnár Réka, Sohajda Fanni)

– DHSE-PMD Vívóklub –

Címkék: , ,