Ismét csak Gulácsiban bízhatunk?

A Lipcsében játszó Gulácsi jól védett szerdán
A Lipcsében játszó Gulácsi jól védett szerdán - © Fotó: Derencsényi István
Budapest – A Leipzig kapusa szerdán remek védéseivel megóvta csapatát a vereségtől Fehéroroszországban.

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) arról számolt be a hivatalos Twitter-csatornáján, hogy a Fehéroroszország elleni felkészülési mérkőzésen (1–1) megsérülő Dzsudzsák Balázs lába nem tört el, csak megzúzódott.

Lehet, nem játszhat

Azt egyelőre nem tudni, hogy a nemzeti csapat kapitánya mikor térhet vissza a pályára – így azt sem, hogy Ausztrália ellen szombaton 17.30-kor játszhat-e –, de a válogatott egészségügyi stábja természetesen mindent megtesz a mielőbbi felépüléséért.

Mint ismert, Dzsudzsáknak a szerdai felkészülési meccsen a bal lábfeje sérült meg, ezért a 65. percben le kellett cserélni, majd a találkozó után mankók segítségével hagyta el a breszti stadiont.

Ami a szerdai meccset illeti, meglehetősen gyenge teljesítményt nyújtott a csapat, ha Gulácsi Péter, az RB Leipzig hálóőre nem véd parádésan, kikapott volna a Leekens-gárda.

Nehezebb lesz

A világbajnokságra készülő szombati ellenfél ellen tehát biztosan jobban kell teljesítenie a nemzeti tizenegyünknek, ha nem akarja vesztesen elhagyni a játékteret a Groupama Arénában.

Tomi Juric, az ausztrálok vb-keretének sérüléssel bajlódó támadója már a mieink elleni felkészülési találkozón bizonyítana Bert van Marwijk szövetségi kapitánynak.

Juric térdsérülése miatt Van Marwijk május végén Jamie Maclarent hívta be a keretbe a törökországi edzőtáborba. Juric még az ausztrálok legutóbbi felkészülési összecsapásán – pénteken Ausztriában győztek 4–0-ra Csehország ellen – sem tudott pályára lépni, mégis bekerült a vb-re utazó együttesbe.

A Luzern 26 éves labdarúgója elmondta: nem gondolja, hogy a budapesti mérkőzésen a kezdőcsapat tagja lesz.

„Jó lenne ismét pályára lépni, néhány percet kapni, mielőtt a vébére megyünk” – nyilatkozott ugyanakkor. „A legutóbbi edzésen már elég élesnek éreztem magam. Néhányszor a kapuba is betaláltam, ami mindig jó érzéssel tölt el” – mondta a támadó.

A szombati mérkőzéstől elsősorban nem azt várja, hogy ismét négy gólt lőjenek.

„Ez egyik meccsen sem könnyű, az viszont nagyszerű érzés, ha az edzéseken gyakorolt elemeket a mérkőzésen is meg tudjuk valósítani” – mondta Juric.

A 34-szeres válogatott játékos 2013-ban mutatkozott be a nemzeti együttesben, amelyben nyolcszor volt eredményes, legutóbb tavaly szeptemberben. A futballistát a negyedik világbajnokságára készülő, 38 éves Tim Cahill örökösének tekintik Ausztráliában, de a biztos kezdőcsapatba kerülésért most a csehek ellen jó formát mutató Andrew Nabbout, Mathew Leckie párossal kell felvennie a versenyt.

A jövő csütörtökön kezdődő oroszországi vb-n az ausztrálok a csoportkörben Dániával, Franciaországgal és Peruval találkoznak.

HBNSporthírek