Ismét „csak” egy szokásos vívóhétvége a DHSE-nél, érmekkel, helyezésekkel

Akt.:
Mihály Katának egy 7. hely jutott
Mihály Katának egy 7. hely jutott - © Fotó: Molnár Péter, archív
Debrecen – Újabb eredményes hétvégét zártak a DHSE-PMD vívóegyesület sportolói. Mihály Kata a szófiai szatellit versenyen szerzett újabb világranglista pontot, Kiss Péter kardban nyert diákolimpiai bronzérmet, a Kálmán nővérek és Fedor Tamara pedig az érdi B. kategóriás versenyen jeleskedtek.

A szófiai szatellit versenyen igen rangos mezőny gyűlt össze a hölgyek párbajtőr versenyén. Olimpiai év lévén szinte mindenki ott volt, akinek egy két plusz világranglista pontra volt szüksége. Mihály Kata remek vívással jutott tovább a csoportból, majd három remek győzelmet követően már a nyolcas döntő tagjának is mondhatta magát. A világranglista élmezőnyéhez tartozó hongkongi Kong ezúttal azonban jobbnak bizonyult a debreceni versenyzőnél. Mihály Kata a döntő hetedik helyén végzett, így egy ranglistaponttal lett gazdagabb, ezzel 20 helyet javítva előrelépett a világranglista 102. helyére. Serra Solt sem volt messze a bravúrtól, hiszen a legjobb nyolc közé jutásért szenvedett vereséget a férfiak versenyében.

A kardvívóknak a Balatonalmádiban rendezett Diákolimpia országos döntőjén volt jelenésük. A legidősebbek közt (VI. korcsoport) Kiss Péter ismét remek vívásával bizonyított. Magabiztos kört követően, izgalmas mérkőzéseket nyerve végül a dobogó alsó fokára állhatott fel. A Király Bencével és Máté Benedekkel kiegészülő Fazekas Mihály Gimnázium csapatával pedig az előkelő 5. helyen fejezték be a csapatversenyt Kissék.

Az Érden rendezett B kategóriás párbajtőrversenyen is csillogtak a debreceniek. Fedor Tamara a felnőtt hölgyek mezőnyében lett nyolcadik, míg a Kálmán nővérek a kadetek közt ragadtak fegyvert. az ifjabbik, Gyöngyvér fantasztikus vívással jutott a legjobb nyolc közé. Az ő nyakába bronzérmet akaszthattak a szervezők, míg nővérének, Csengének a szintén remek 5. hellyel kellett megelégednie.

– DHSE –


Eredmények:

FIE szatellit verseny – Szófia

Női párbajtőr:

7. Mihály Kata

Diákolimpia országos döntő – Balatonalmádi

Férfi kard VI. korcsoport:

3. Kiss Péter

B. kategóriás párbajtőrverseny – Érd

Felnőtt női párbajtőr:

8. Fedor Tamara

Kadett női párbajtőr:

3. Kálmán Gyöngyvér

5. Kálmán Csenge


Címkék: , ,