Ismét bulis hétvége elé nézünk!

Odett új zenekarral lép színpadra
Odett új zenekarral lép színpadra - © Fotó: Molnár Péter
Debrecen – Kíváncsi vagy, milyen koncertek várnak az elkövetkező időszakban Hajdú-Bihar megyében? Íme néhány remek program a következő napokra. Koncz Zsuzsa „Így volt szép” című koncertje például március 4-én lesz a Kölcsey Központban.

Február 28., csütörtök

21 óra: Swing à la Django & ­Horányi Juli – Incognito Club

A Magyarországon és külföldön már egyaránt sokszor bizonyított tagokból álló Swing à la Django együttes egy innovatív, hattagú zenekar. Különleges stílusötvözetet teremtettek, zenéjük hangzásában harmóniára talál a magyar autentikus zene, a francia manouche swing és sanzonok világa, a tangó és a jazz, melynek eredménye ez az egyedi stílus, melyet ők hungarian django swingnek neveznek. Koncertjeiken a gyökerekhez mennek vissza, legnagyobb ihletőjük Django Reinhardt – a belga származású műfajteremtő gipsy-jazz gitáros – nyomdokaiba lépve idézik fel a 30-as 40-es évek hangulatát. A zenekar tagjai között olyan művészek játszanak, akik már több neves együttes tagjaként bejárták a világ nagy zenei pódiumait (Besh o drom, Budapest Klezmer Band, Dohnányi Szimfonikusok)

Március 1., péntek

21 óra: Matchboys Rock n Roll Band – Roncsbár

21 óra: Pázmándi Gergely Trió – Ethno-Jazz Est – Incognito Club

A Pázmándi Gergely Trió (PGT) 2016 tavaszán alakult. A zenekar kezdetben a standard jazz-repertoárból merített, majd folyamatosan közeledett jelenlegi stílusához, mely a Közép- és Kelet-európai népzenék dallamvilágát ötvözi a kortárs zenével. Az ily módon létrejött zenei közeg lehetővé teszi, hogy az improvizáció legkülönbözőbb formáit igénybe véve új lehetőségeket nyissanak meg saját zenei elképzeléseik számára.

Március 2., szombat

20 óra: Odett10 – Nagyerdei Víztorony

Tavaszi turnéjuk egyik legkedvesebb helyszíne a Nagyerdei Víztorony. Odett megújult zenekarát itt hallhatják legelőször a debreceniek. A magyar énekesnő és zeneszerző a Megasztár harmadik szériájában tűnt fel. Első albumát 2008-ban az Odett és a go girlz! zenekarral adta ki Takáts Eszter és Varga Zsuzsa közreműködésével. 2010-től szólókarrierbe kezdett.

20 óra: Nomád – Kaptár Klub

A banda idei, Új remény turnéjának debreceni állomásán vendég az AllsuckAll zenekar.

21 óra: Chrome RT. – Rock Cafe (Hajdúszoboszló)

Mint azt magukról írják, a zenekar fényes, tiszta, kemény és időtálló. Nincs két választásuk, csak menni a Rock ‘n’ Roll útján.

21 óra: Ismerős Arcok – Roncsbár

Az akusztikus koncertturné után folytatódik a 2019-es vidéki koncertsorozat. Az Ismerős Arcok újból a hajdúságba látogat, ahol az országban a második legnagyobb rajongói bázissal rendelkezik.
Ezen az estén a zenekar újból kitesz magáért remek hangulattal, dalokkal és az elmaradhatatlan közönség kedvencekkel.


Bence az élmezőnyben végzett
Debrecen - Az új zenekar, a Talk2night szeretne már nyáron turnézni. A debreceni Vavra Bencének úgy tűnik, a disznó éve meghozta a várva várt sikert. Az elmúlt hétvégén lett vége A Dal 2019 versenynek, ahonnan végül nem került ki győztesen, de a top 30-as mezőny legjobb négy előadója között sz...

Debrecen - Dallamos punk húzás, köntösök, napszemüveg, mellszőrzet, egy unikornis és egy kis Rocky Balboa. Ez jellemzi röviden a Bad Habit új klipjét. A 2013-ban alakult debreceni együttes új felállással és egy videoklippel jelentkezett, amit a nyáron megjelent Csavargó című kislemez nyitótételéh...