Ismét birtokba vették a Körcsarnokot a birkózók

Budapest – Szombaton ünnepélyes keretek között ismét birtokba vehették a birkózók a Körcsarnokot, amelyen az elmúlt hónapokban azbesztmentesítési munkálatokat végeztek.

Tavaly tavasszal derült ki, hogy az egészségre ártalmas anyagot is tartalmaz a létesítmény tetőszerkezetének szigetelése. A 70 millió forintba kerülő mentesítési munkálatokat novemberben kezdték el a szakemberek, és két hónap alatt fejezték be.

Amint azt a kivitelező a szövetség honlapjának ismertette, nem cserélték ki az azbesztet tartalmazó szigetelést, hanem impregnálták, majd egy vékony, rugalmas fóliafelülettel vonták be, amely megakadályozza, hogy a káros anyagokat tartalmazó por a levegőbe kerüljön. Ezt a technológiát már több helyen sikerrel alkalmazták, például a Körcsarnok egyik “ikertestvérénél”, az egri Városi Sportcsarnoknál.

Az ünnepélyes átadást követően az utánpótláskorú birkózók vették birtokba az arénát, amelyben a juniorok csapatbajnokságát rendezik meg a szombati nap során.

Németh Szilárd, a Magyar Birkózó Szövetség elnöke az eseményen arról beszélt, hogy a csarnok károsanyag-tartalma nem várt többletmunkát igényelt, ennek ellenére a birkózók az elmúlt időszakban is nagyon keményen dolgoztak, és mostantól ismét használhatják a Körcsarnokot is. Az elnök azt is jelezte, hogy a magyar birkózóktól hét-nyolc riói olimpiai kvóta megszerzését várja el a szövetség.

Az ötkarikás játékokra eddig csak a kötöttfogásúak között szereplő Lőrincz Viktor kvalifikálta magát.

– MTI –