Ismét báloztak a Sellők

Ismét báloztak a Sellők
Ahogy közeledik a tavasz – bár ennek jelenleg nem sok jele látható – úgy sűrűsödnek a programok a 48-as olvasó népkör életében.

Az elmúlt hétvégén szombaton a kör adott otthont a Sellő horgászegyesület ötödik horgászbáljának. Ezeknek a báloknak csak és kizárólag az önfeledt mulatság és a vidámság a lényege, s persze az hogy ki – mekkora halat fogott -. A hétvégi bálra több mint 160 fő tette tiszteletét tagok és családtagok, barátok részvételével, ami azt jelenti hogy az olvasó népkör falainak igen csak keményen kellett állniuk a sarat a zsufoltság miatt.
Három birka, hetven tyúk és 80 darab pontynak kellet ahhoz elhalálozni, hogy minden vendég bőven tudjon kedvezni az ételhez kötődő érzékszerveinek. Tehát igazi lakoma fogadott mindenkit. Fogyott is rendesen az étel, ami elsősorban a két szakács Székely Zoltán és Imre érdeme. Az állakon lecsöpögő szaft és a hatalmas sóhajok mind-mind azt mutatták hogy, remek munkát végzett a két konyhamester.
Székely Mihály  az egyesület elnöke és egyben a két szakácsa bátyja, elégedetten nyugtázta, hogy ismét egy kellemes horgászbál résztvevői lehettek azok, akik eljöttek erre az estére. Bár azt is hozzátette, hogy az ő életükbe is hatékonyan jelentkezett a gazdasági válság hatásai, de ezen az estén kerülik a gondokat és inkább a jókedv az ami dominál.
Tombolahúzás is volt, aminek keretében többek közt biotermékeket, marhahúst, rackabirkát sorsoltak ki. A több mint húsz éve aktív Moni Band által szolgáltatott zene hajnalig tartotta a horgászbálon azokat, aki ezen az estén szórakozni akartak.
A horgászbál Balmazújvároson volt a 48-as körben.
Csige Sándor