Ismét a tűz adta a legtöbb munkát a lánglovagoknak

Ismét a tűz adta a legtöbb munkát a lánglovagoknak
© Illusztráció: Pixabay
Hajdú-Bihar – A csütörtök sem múlt el tűzesetek nélkül, de balesetnél is be kellett avatkozni a tűzoltóknak és a rend őreinek. Ügyeleti hírek a katasztrófavédelemtől és a rendőrségtől.

Hajdúnánás külterületén kétszáz négyzetméteren a nádas égett. A hajdúnánási hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet.

Berettyóújfalun, a Széchenyi utca végében szintén szabadtéri tűz keletkezett. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a lángokat.

Egy redőny lógott le a berettyóújfalui Bessenyei Lakótelepen, a gyalogos forgalmat veszélyeztette. A debreceni hivatásos tűzoltók tetőn keresztül a redőnyt eltávolították.

A debreceni Ady Endre utca közepén egy tizenöt méteres fa az útra dőlt, ezért ezt a fát a debreceni hivatásos tűzoltók eltávolították.

Földes külterületén, a Keleti főcsatorna mentén ötszáz négyzetméteren lángolt a nádas tegnap. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal oltották el a tüzet.

Hajdúszováton, a Szabadság utcában egy melléképület lángolt teljes terjedelmében. A debreceni hivatásos tűzoltók két vízsugárral fékezték meg a tüzet.

Egy hektáron a nád lángolt Egyek külterületén, a Szigeti tanyán. Az egyeki önkormányzati tűzoltók kéziszerszámokkal oltották el a tüzet.

Három személygépkocsi és egy menetrend szerint közlekedő autóbusz ütközött össze tegnap délután Debrecenben, a Mikepércsi úton. A debreceni hivatásos tűzoltók elvégezték a járművek feszültségmentesítését. Az autóbuszon harmincan, a gépkocsikban összesen hatan utaztak. A mentőszolgálat két embert kórházba szállított.

Négy méter magas fa dőlt meg az út irányába és a közúti forgalmat veszélyeztette Debrecenben, a Kassai út végében. A debreceni hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel vágták ki a fát.

Hajdúdorogon háromszáz négyzetméteren lángolt a száraz fű. A hajdúnánási hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és a kéziszerszámokkal oltották el a tüzet.

Ötszáz négyzetméteren az avar égett Hosszúpályiban, a Homoktelepen. A létavértesi önkormányzati és a debreceni hivatásos tűzoltók a tüzet eloltották.

Mezősas és Berettyóújfalu között négy hektáron területén peremégéssel égett a száraz gaz este. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat.

A Hajdú-Bihar megyei rendőrök az elmúlt 24 órában 1 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, amely könnyű sérüléssel végződött.

A szolgálatot ellátó állomány 9 személyt fogott el, akiket bűncselekmény elkövetésén értek tetten.

A rendőrök 11 személyt állítottak elő, köztük 5 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 5 esetben történt.