Ismét a Pannon Guard kerékbilincsel

Illusztráció
Illusztráció - © Fotó: HBN archív
Debrecen – A Pannon Guard Zrt. nyerte a közbeszerzést, öt évre bízták meg a város területén tilosban parkoló járművek kerékbilincselésére, illetve elszállítására.

Mint azt Tőzsér Gyula, a Debreceni Közterület-felügyelet hatósági osztályvezetője elmondta, két ajánlat érkezett, de csak a feladatot korábban is végző Pannon Guardé volt érvényes, amellyel május 20-án aláírták a megbízási szerződést, így máris teszik a dolgukat, amely magában foglalja a járművek elszállításán túl azok visszaszolgáltatását, valamint állagmegóvását és őrzését is.

Visszatartó erő

Mint megtudtuk, nem mondható ki egyértelműen, hogy Debrecen melyik városrésze „fertőzöttebb”, hol gyakoribb a rossz parkolási magatartás. Viszont az osztályvezető kiemelte, nagy visszatartó ereje van a kerékbilincsnek s az elszállításnak, mondhatni így tartható fenn a rend.

2009-ben, a szabályozás bevezetésekor arról írtunk, hogy a belvárosban, a Dósa Nádor téren, a Csapó utcán, a Nagyerdőben a gyógyfürdő környékén már szembetűnő a változás: egyre kevesebb a tilosban hagyott jármű, előfordult, hogy naponta 25-öt is „lebilincseltek”, elszállítottak.

HBN-BB