Ismét a második félidő döntött

Zsinórban a harmadik bajnokiján is a parádés második félidejének köszönhette győzelmet a DVSC női kézilabdacsapata. Bíró Imre tanítványai ezúttal Kiskunhalason diadalmaskodtak úgy, hogy az első félidőben már hét góllal is ment a hazai társaság!

Kissé kényelmesen, visszafogottan kezdett a hajdúsági gárda a Zsiga Gyula irányította Halas otthonában, és a házigazda nem is hagyta kihasználatlanul a felkínált lehetőséget. Sőt, Kocsis Ágnes vezetésével hét góllal, 14–7-re elhúztak a halasiak, és ekkor úgy tűnt, nagyon meleg lesz a pite Orbánék számára. Innentől kezdve azonban varázsütésre megváltozott a játék képe, és száznyolcvan fokos fordulatot produkáltak a csapatok. A debreceniek számára az adta meg a fordítás lehetőségét, hogy helyreállt a védekezésük, vagy úgy még pontosabb, hogy szinte hiba nélkül működött – Voroszcova ekkor már remekelt –, egészen a második félidő feléig. 14–7-ről így lett 15–18, s innentől kezdve már nem is engedte ki a vendégcsapat a kezéből az irányítást. A meccs krónikájához az is hozzátartozik, hogy négy heteset is elhibáztak a hazaiak, vagy ha úgy tetszik, Vorozscova védett szenzációsan, és a cívisvárosiak a mérkőzés több mint egynegyedét emberhátrányban töltötték.

Fontos két ponttal gazdagodott a Loki, amely ezzel megerősítette második helyét a bajnoki tabellán. Folytatás február 2-án, a Vasas otthonában. 

Mestermérleg
Zsiga Gyula:
– Álomszerű kezdés után a második félidő elejének játéka és a kihagyott négy büntető rányomta bélyegét a végeredményre.
Bíró Imre: – Nagy küzdelmet hozó, izgalmas mérkőzésen, nehezen sikerült nyernünk. 

A tények

Kiskunhalas–Debreceni VSC 23–25 (14–10).
Kiskunhalas, 600 néző. Vezette: Jancsó, Marczinka.
Kiskunhalas: Vörös – Baross 2, Ruskó 2 (1), Ilyés 3, KURGYIS 2, Kocsik 2, KOCSIS Á. 5. Csere: Győri (kapus), Kósa, Koroknai 1, Micskó 3, BORBÉLY 3. Edző: Zsiga Gyula.
Debrecen: VOROZSCOVA – Soós 2, Latakaité 2, ORBÁN 6 (1), Madai, SZŰCS G. 4, Stuparicová 2. Csere: Kereki 2, Sütő E., Caltiková 2, Csáki 2, Sopronyi 1, Rácz 2. Edző: Bíró Imre
Az eredmény alakulása. 5. p.: 2–2. 14. p.: 8–3. 24. p.: 14–7. 38. p.: 15–18. 50. p.: 20–21. 56. p.: 21–24. Kiállítások: 2, ill. 16 perc. Hétméteresek: 5/1, ill. 1/1.

B.R.