Ismét a Levadia lesz a Loki ellenefele

Ismét a Levadia lesz a Loki ellenefele
A debreceniek egy éven belül másodszor is összcsapnak az észt bajnokkal.

Újra Tallinnon át vezethet a Loki útja a Bajnokok Ligájába: hétfőn délben kisorsolták Nyonban a nemzetközi kupák selejtezőinek párosítását, a tavalyi évhez hasonlóan – akkor a harmadik körben futott össze a két bajnok – idén is sor kerül a Levadia–DVSC-TEVA párharcra, ezúttal a második fordulóban.

Az első meccset az észt fővárosban rendezik július 13-án vagy 14-én, a visszavágót pedig július 20-án vagy 31-én játsszák. A pontos időpontokra a ma délutáni egyeztetések után derül fény.

– Ritka dolog, hogy egy esztendő leforgása alatt kétszer is összefut két csapat a BL-selejtezőben – értékelt a sorsolás után perccel Herczeg András, a Loki klubmenedzsere.

– Tavaly egy körrel későbbi szakaszban találkoztunk a tallinniakkal, ők azt megelőzően a lengyel Wisla Krakkót verték ki, mi pedig a svéd Kalmart. Jól emlékszünk rájuk, hiszen rendkívül masszív csapatot ismertünk meg a Levadiában, két igen szoros meccsen tudtuk csak legyőzni őket, mindkét összecsapás jó iramú futballt és kiélezett küzdelmet hozott, az Oláh Gábor utcai visszavágó csodálatos hangulatát is nehéz feledni.

Az, hogy az eltelt egy év alatt mennyit változott az észtek kerete, most még nem tudom megmondani, de innentől kezdve azon leszünk, hogy minél tökéletesebben feltérképezzük a riválist. Hogy mennyire vagyok elégedett a sorsolással? Mivel ez nem kívánságműsor, elfogadjuk, amit Fortuna ránkmért és igyekszünk minél jobban felkészülni a párharcra – ígérte a szakember, aki szerint annak nincs különösebb jelentősége, hogy az első meccset Tallinnban rendezik.

HBN-TN

 

 BAJNOKOK LIGÁJA AZ 1. SELEJTEZŐKÖR PÁROSÍTÁSA

Tre Fiori (San Marinó-i)–Rudar Pljevlja (montenegrói) Santa Coloma (andorrai)–Birkirkara (máltai)

AZ 2. SELEJTEZŐKÖR PÁROSÍTÁSA

Liepajas Metalurgs (lett)–Sparta Praha (cseh) Aktobe (kazah)–Olimpi Rusztavi (grúz) Levadia Tallinn (észt)–DVSC-TEVA (magyar) Partizan Beograd (szerb)–Pjunyik (örmény) Inter Baki (azeri)–Lech Poznan (lengyel) Dinamo Zagreb (horvát)–Koper (szlovén) Liteksz Lovecs (bolgár)–Tre Fiori (San Marinó-i)/Rudar Pljevlja (montenegrói) Santa Coloma (andorrai)/Birkirkara (máltai)–MSK Zilina (szlovák) Sheriff (moldovai)–Dinamo Tirana (albán) Hapoel Tel-Aviv (izraeli)?–Zeljeznicar Sarajevo (bosnyák) Omonia (ciprusi)–Renova (macedón) Salzburg (osztrák)–HB Tórshavn (feröeri) Bohemians (ír)–TNS (walesi) BATE Boriszov (fehérorosz)–Hafnarfjördur (izlandi) AIK Solna (svéd)–Jeunesse Esch (luxemburgi) Linfield (északír)–Rosenborg BK (norvég) Ekranas (litván)–HJK Helsinki (finn)

Bernát Csabát kérdeztük az észt BL ellenfelekről

Címkék: , , , , ,


További hírek a haon-sportoldal kategóriából