Ismét a hívatlan lakók nélkül él a szoboszlói asszony

Akt.:
A kép illusztráció
A kép illusztráció - © Fotó: Pixabay
Hajdúszoboszló – Hónapokig tartó ügyintézés után megszabadult a 41 lakótól.

Nemrégiben írtunk arról, hogy egy idős hajdúszoboszlói nő címére 41 ismeretlen személy jelentkezett be. Vagyis papíron ennyien laktak az alig 80 négyzetméteres házban. Az egész úgy derült ki, hogy a postás egyre több idegennek vitt hozzá levelet.

Megváltozott lakcímek

A Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal járási hivatala korábban egyebek mellett azt közölte, a rendhagyó helyzet kialakulásának előzménye, hogy a hajdúszoboszlói önkormányzat 2009-ben a Vénszölőskert elnevezésű külterületi zártkerti övezetben található dűlőutaknak külön-külön nevet adott. Ennek következtében az ott élők lakcíme – anélkül, hogy elköltöztek volna – megváltozott.

A járási hivatal azt javasolta Kiss Sándornénak, hogy keresse fel a település jegyzőjét (a polgármesteri hivatalt), mert feltételezhető, hogy címnyilvántartási probléma állhat az ügy hátterében, amely a jegyző feladat- és hatáskörébe tartozik.

Dr. Korpos Szabolcs, Hajdúszoboszló jegyzője most azt közölte lapunkkal, hogy Kiss Sándorné február 23-án jelezte náluk, hogy az ő lakcímén tartják nyilván a korábban vénszölőskerti címekre bejelentkezett lakosokat. Az eljárás során hivataluk megkereste az érintett állampolgárokat és azok lakóhelyének beazonosítása után őket a valós lakcímükre átjelentette. Ez április 23-ára befejeződött, azóta a szóban forgó ingatlanon csak Kiss Sándorné és családtagjai vannak bejelentkezve – olvasható a jegyző válaszában.

– Orosz Csaba –


Külterületen nem a belterületen megszokott szerinti az ingatlanok jelölése (A kép illusztráció!)
Hajdúszoboszló - Hónapok alatt sem tudta „lerázni” valamennyi illegális bejelentkezőt a kis házban élő néni. Az idősebb korosztályhoz tartozó Kiss Sándorné sokáig meg volt róla győződve, hogy egyedül lakik a fürdőváros határában található kis házában. Az év elején azonban rájött, hogy ez hiv...

Debrecen - Hiába kellene a hozzájárulásunk, anélkül is előfordulhat, hogy idegenek jelentkeznek be lakónak a házunkba. Könnyen megeshet, hogy a tudtunkon kívül számunkra teljesen ismeretlen emberek, vagy a korábbi lakók élnek velünk egyazon lakásban – persze csak papíron. Ez több okból is megtö...