Ismeretekkel felvértezve – lezárult a „Védőháló”

Debrecen. A Védőháló program végrehajtásának eredményeként országos szinten 121 civil szervezet képviselői vettek részt ismeretátadásban, ahol a projekt kulcsszakértői érdekképviseleti témában tartottak személyes és on-line képzési alkalmakat.

Az Országos Tranzitfoglalkoztatási Egyesület (OTE) és a Munkanélkülieket Segítő Közhasznú Szervezetek Magyarországi Szövetsége (MSKSZMSZ) közösen valósítja meg TÁMOP-2.5.1-07/1-2008-0161 „Védőháló” elnevezésű projektjét 2009. január 1. és 2010. június 30. között.
A projekt fő célja a foglalkoztatási célú civil szervezetek érdekképviseleti tevékenységének felmérése, hatékonyságának javítása volt, ennek érdekében a szervezetek országos szintű hálózati együttműködésének fejlesztésére került sor.

Gyakorlati képzés

Cél volt a szervezetek szakembereinek érdekképviseleti témában való elméleti, gyakorlati képzése, humánerőforrás fejlesztése, az érdekképviselet nemzetközi gyakorlatainak megismerése, új típusú intézményesült érdekképviselet kialakítása.
A hálózat létrejöttét követően kezdődött meg az ismeretátadási program, amely e-learning módszerrel és személyes találkozók keretében zajlott – derült ki az eredményeket összegző keddi debreceni sajtótájékoztatón.