Iskolások nyomoznak a természetben

A tanulók valós élethelyzetben tanulják meg környezetük védelmének fontosságát
A tanulók valós élethelyzetben tanulják meg környezetük védelmének fontosságát - © Fotó: Archív
Debrecen – A vetélkedő nyertes csapatai 5 napos kalandtáborban vesznek részt.

Holnapig lehet jelentkezni a felső tagozatosok számára meghirdetett játékos éghajlatvédelmi vetélkedőre, a Klímaőrjáratra.

A régiós fordulók során a diákok 3 fős csapatokban szövetkezve derítik fel a környezetükben, iskolában és otthon tapasztalható környezetrongáló folyamatokat, vizsgálják meg a lehetséges megoldásokat, és tárják fel kutatásaik eredményét. A tanulók mai sikerszakmák (oknyomozó újságíró, kutató, kommunikációs szakember) csínját-bínját kiismerve bizonyíthatják, hogy képesek felelősebben fellépni, mint némelyik felnőtt.

A vetélkedő nyertes csapatai 5 napos kalandtáborban vesznek részt, de már a döntős csapatok is értékes és hasznos ajándékokkal (terep-, túra- és kerékpáros felszerelések, ökokönyvek, magazin-előfizetések, kreatív környezettudatos játékok) térhetnek haza. A 110 hazai környezet- és természetvédő szervezetet tömörítő Magyar Természetvédők Szövetsége 2008 óta szervezi partnereivel a sikeres Klímaőrjárat vetélkedősorozatot, amely játékos formában neveli az ifjabb generációt a környezettudatos életmód gyakorlati megvalósítására.

Bővebb információk: mtvsz.hu.

HBN