Iskolások duatlonoztak a Berettyó-parton

Iskolások duatlonoztak a Berettyó-parton
© Fotó: Kogyilláné H. Szófia
Berettyóújfalu – A város kiváló lehetőségeket nyújt a sportolásra.

Hat korcsoportból, 157 diák futott és biciklizett április másodikán a Berettyó-part kerékpárútján. Az első Berettyó Városi Duatlonversenyen Berettyóújfalu iskoláinak tanulói mérhették össze erőnlétüket és felkészültségüket. A szeles, de nyarat idéző napos időben a legkisebbek koruknak megfelelő hosszt, és saját kerékpárjukkal több kilométert teljesítettek a part töltésén. A Berettyóújfalui Tankerületi Központ hagyományteremtő céllal támogatta a mozgást és a sportot népszerűsítő versenyt.

Fotó: Kogyilláné H. Szófia

Kapornai Judit tankerületi igazgató elmondta, Berettyóújfaluban számos sportlehetőség közül választhatnak a diákok, a legfiatalabbak pedig szívesen vesznek részt az általuk szervezett sportos vagy interaktív programokban. A versenyen a középiskolás diákok is kipróbálhatták magukat, ők hosszabb távon teljesítették a duatlonkört.

Fotó: Kogyilláné H. Szófia

– A Berettyó-part kiváló helyszín a sportolásra, városunkban pedig jelenleg is olyan projektek zajlanak, amelyek az egészséges életmódot szolgálják – mondta Muraközi István polgármester a sportrendezvény ünnepélyes megnyitóján. Az esemény életre hívója a József Attila Általános Iskola és tagintézménye, a Hunyadi Mátyás Tagiskola volt. A versenyt Dobi Béla triatlonversenyző segítségével bonyolították le.

– Kogyilláné H. Szófia –