Sport

2013.10.24. 13:10

„Aranyos" párost alkotnak

Toldi Zsuzsa aranyérmet, míg párja, Csuhai János ezüstöt szerzett az Arnold Classic-on.

Toldi Zsuzsa aranyérmet, míg párja, Csuhai János ezüstöt szerzett az Arnold Classic-on.

Nem mindennapi sikert ért el a közel múltban két debreceni sportoló Madridban, a Segner Fitness világbajnoka, Toldi Zsuzsa Body Fitnessben megnyerte az Arnold Classic viadalt – az abszolút győztes is a szőke lány lett –, Csuhai János pedig az amatőr body builderek -80kg-os súlycsoportjában végzett a második helyen. A hír pikantériáját az adja, hogy Toldi és Csuhai nem csak sporttársi viszonyban vannak, ugyanis régóta egy párt alkotnak a magánéletben.

Megvan a profi státusz

– Jobban sikerült számomra a verseny, habár tavaly is nyerni tudtam az Arnoldon, ám a profi kártyát azért nem kaptam meg akkor, mert csak az abszolút győztest illeti meg – magyarázta a cívisvárosi hölgy.

– Mivel nemrég negyedik lettem a vébén, szinte lehetetlennek tartottam, hogy nyerni tudok Madridban, de összejött és ezáltal a profi státusz is megvan. Négy hetem volt arra, hogy faragjak kicsit a lábamból, mert a világbajnokságon túl izmosnak tartottak. Innentől csak profi versenyeken indulok majd, az a célom, hogy Európában és Amerikában is kipróbáljam magam ezeken a professzionális megmérettetéseken. Távolabbi tervem, hogy eljussak a Mr. Olympiára, ehhez persze meg kellene nyernem egy profi kvalifikációs viadalt, reális esély erre két-három éven belül nyílhat – nyilatkozta Toldi Zsuzsa, aki azt is elárulta, a verseny után öt napig tartott az ünnepi evés-ivás, ám aztán visszatért a diétához a csinos sportoló.

Csuhai János sokáig párja előtt is titkolta, hogy elindul az Arnold Classicon, tavaly egy komoly betegségen esett át, ennek fényében még nagyobb dicsőség, hogy ezüstérmet szerzett a spanyolországi versenyen. A szóban forgó viadalon ezidáig egyetlen bronzérmet tudott felmutatni a magyar testépítősport, Tóth Dániel jóvoltából.

– Óriási élmény volt a verseny, és nagy boldogsággal tölt el, hogy a második helyen végeztem az erős mezőnyben – nyilatkozta a bodys. – Hatalmas lökést adott ez nekem, úgyhogy nem kérdés, jövőre újra indulok az Arnold Classicon – tette hozzá Csuhai.

HBN-TN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!