Iskolai diákbunyó Ladányban: úgy megütötték az egyik tanulót, hogy összeroskadt a fájdalomtól

Illusztráció
Illusztráció
Püspökladány, Szerep – A szerepi fiú tette diáktársaiban megbotránkozást és riadalmat keltett. A Püspökladányi Járási Ügyészség a gyanúsított ellen garázdaság vétsége miatt folyamatban lévő büntetőügyben a vádemelést 1 évre elhalasztotta.

2017. február 20-án dél körül Püspökladány egyik középiskolájában óraközi szünet volt, a folyosón sok diák tartózkodott.

A gyanúsított ekkor észrevette az ott lévő sértettet, utána ment, és egyszer hátulról tenyérrel tarkón ütötte. Ezután kivette a bántalmazott diáktársa kezéből a telefont azért, hogy azt megnézze. A sértett többször felszólította a gyanúsítottat, hogy adja vissza a készüléket. Miután ez megtörtént, a szerepi fiú ököllel ágyékon ütötte a sértettet, akinek sérülése nem keletkezett, de fájdalmai miatt a folyosón összeroskadt.

A gyanúsított cselekménye diáktársaiban megbotránkozást és riadalmat keltett. A szerepi diák magatartásával a garázdaság vétségét valósította meg, mely két évig terjedő szabadságvesztés büntetéssel büntethető.

A Püspökladányi Járási Ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő, azt megbánó, büntetlen előéletű, fiatal felnőttkorú gyanúsított vonatkozásában lehetőséget látott a bírói út elkerülésére, ezért vele szemben a vádemelést 1 évre elhalasztotta és elrendelte a pártfogó felügyeletét – áll az ügyészség honlapján olvasható közleményben.