Iskolába már tekerhetünk rajta

Akt.:
Iskolába már tekerhetünk rajta
Debrecen – Közvilágítási oszlopok bekötése és aszfaltozási munkák vannak még hátra a Böszörményi út mentén – a Vezér utca és a Füredi út közötti szakaszon – futó kerékpárút építésénél.

Ezek az elkövetkezendő két hét folyamán befejeződnek. Addig a jelenlegi forgalomkorlátozás érvényben marad. A beruházás várhatóan augusztus 30. környékén lesz átadásra kész – tájékoztatta lapunkat a polgármesteri hivatal.

Egy korábbi terv szerint augusztus 15-éig tartott volna az építés miatti forgalomkorlátozás, de így sincs csúszában a projekt: a 2 kilométernyi 120 millió forintból elkészülő kerékpárút kivitelezésének pályázatban megjelölt október 31-ei határideje rövidül – várhatóan – augusztus végére.

HBN | Fotó: Molnár Péter

 

Megkérdeztük: Mi a véleménye a Böszörményi úti új kerékpárútról és -tárolóról?

Villásné Szabó Judit nagyon örül, hogy Debrecenben egyre több kerékpárút épül, hiszen maga is biciklivel közlekedik a városban. – Fontos, hogy elegendő hely legyen a kerékpártárolókban, mert én a bringám mindkét kerekét le szoktam zárni, így biztonságosabb.

– Véleményem szerint közelebb kellett volna építeni a kerékpártárolót a lakóövezethez, és a belvárosban is szükség lenne belőlük újabbakra – vélekedett Sallai Franciska.

– Nagyszerű ötletnek tartom, hogy most már tulajdonképpen Józsától a belvárosig végig lehet kerekezni – fogalmazott Dobszai Dániel, aki nem szívesen hagyja tárolóban a drótszamarát, véleménye szerint nem garantált, hogy onnan nem lopják el a járművet.

– Régi igényt elégített ki a városvezetés azzal, hogy a Böszörményi útra is épült kerékpárút, hetente többször is megjárom ezt a távot. Jó lenne, ha egészen Segner térig vinne az út – mondta Tóth Áron.

– Egyre többen választják közlekedési eszközül a biciklit, hiszen ez a legolcsóbb és a legpraktikusabb jármű. Örömmel tölt el, hogy újabb út épült, de úgy látom, a tároló túlságosan messze van mindentől – osztotta meg velünk véleményét Benyó György.

– Eddig az újkerti lakótelepet átszelő szakaszon közlekedtem, ami nem volt túlságosan biztonságos, ebből a szempontból is örülök, hogy megépült ez az aszfaltcsík – említette Hamvas Előd Álmos.