„Iskolába” költöznek az ovisok

Akt.:
Óvodává alakítják az iskolát
Óvodává alakítják az iskolát - © Fotó: Szabó Zsolt
Balmazújváros – Az intézmény nevét szavazással választhatják ki a gyermekek szülei.

Egy év után, szeptemberben újra élettel telik meg a Balmazújvárosban csak „szigetkerti iskolaként” emlegetett épület, amelyben megalakulása után a református általános iskola működött 2012-2013-as tanév végéig. Igaz, nem diákok, hanem óvodások zsivajától lehet hangos, ide költözik ugyanis a Szigetkert és a Ságvári óvoda.

Egyelőre azonban a játékok helyett festékes vödröket és burkolólapokat kell kerülgetnie az odatévedőknek. Az ebédlő új padlóburkolata már elkészült, a salétromos falakat is kijavították, az egykori tantermekben pedig festenek. Mint Emődi Sándor, a Beruházási Osztály vezetője elmondta, körülbelül a munkálatok felénél tartanak. A Városgazdálkodási Kft. munkatársai által végzett átalakítás nettó 35 millió forintba kerül, amellyel augusztus 20-ig kell végezni.

– Jelenleg hat épülete van az Egyesített Óvoda és Bölcsőde Intézménynek, ezeket a lehetőségekhez mérten folyamatosan korszerűsítjük. Az egykori iskolaépület átalakításával egy korszerű és költséghatékonyan működő intézmény jön létre, amely a hatályos jogszabályoknak is megfelel – mondta el Vezendi Andrásné intézményvezető. Az épületben öt csoportszobát alakítanak ki, mindegyikhez tartoznak majd mosdók és öltözők. Ezen kívül speciális fejlesztőszobát és szülői fogadót is kialakítanak. Az épület tornateremmel is rendelkezik, így bent is lesz módjuk a apróságoknak a testmozgásra.

Az óvoda elnevezésére nyilvános pályázatot hirdettek, amelyre a szülők ötleteit várták. Mint az intézményvezetőtől megtudtuk, 30 javaslat érkezett, a legnépszerűbbnek a gyermeksziget, mosolysziget, a mosolyország, a százszorszép, a nefelejcs és a Szigetkert bizonyultak. Ezekre július 18-ig még lehet szavazni a Szigetkert óvoda Facebook oldalán és az intézményben kihelyezett dobozban is.

– HBN –