Iseum Rallye – Turán nyerte a kvalifikációt

Akt.:
Turán Frici
Turán Frici
Miskolc, Szombathely – A kvalifikációs futammal pénteken délután megkezdődött az Iseum Rallye, az idei országos bajnokság harmadik futama.

A felvezető eseményen a mezőny első tizenöt párosa csatázott egymással a söptei-úti rallye katlanban, a miniverseny arról döntött, hogy melyik páros választhat magának először rajtpozíciót a szombati napra. A csapadékos időjárás alaposan megváltoztatta a körülményeket, ezzel szintén számolnia kellett az élmezőnynek.

A kvalifikáción végül a remekül versenyző Turán Frigyes, Bagaméri László kettős volt a leggyorsabb, megelőzve az elmúlt két futamon győztes Hadik András, Bacigál Igor, valamint a harmadikként zárt Balogh János, Szőke Tamás egységet.

A Rallye2, az ORC és az ORB párosait este az Iseum előtti területen láthatják az érdeklődők az ünnepélyes rajtceremónia alkalmával, az éjszakai órákban pedig versenyautó kiállítást tartanak a város főterén. Szombaton viszont már megkezdődik az éles futam, két helyszínen, összesen hat gyorsaságit teljesítenek az egységek. Az érdeklődőknek a Penta Rallye Katlan és a szelestei szakasz felé érdemes venni az irányt, ahol reggel 9 órától délután 4-ig szinte folyamatosan érkeznek majd az autók. Az Iseum Rallye majd vasárnap további négy szakasszal zárul.

ÉM-ME


Iseum Rallye, kvalifikáció végeredmény

1. Turán Frigyes, Bagaméri László (Hyndai i20 R5) 3:15,0,
2. Hadik András, Bacigál Igor (Ford Fiesta R5) 3:17,3,
3. Balogh János, Szőke Tamás (Skoda Fabia R5) 3:18,3,
4. Bútor Róbert, Tagai Róbert (Skoda Fabia R5) 3:19,3,
5. Velenczei Ádám, Szedő Csaba (Hyndai i20 R5) 3:19,7,
6. Kazár Miklós, Tóth Zsolt (Skoda Fabia R5) 3:19,8.


Hadik András kettőből kettőnél tart
Miskolc, Szombathely - Az előttünk álló hétvégén Szombathelyen, az Iseum Rallye-val folytatódik az idei magyar bajnokság. Két aszfaltos – és a környékünkön lezajlott – futamot követően az ország nyugati szegletébe látogat a magyar ralis szakág, ahol idén először murván fognak versenyezni. A szomb...