Iseum-rali a hétvégén Szombathelyen

Szombathely – Szombathelyen rajtol el a hétvégén az országos ralibajnokság idei harmadik futama, az Isis Rallye a Marso Kupáért, amelyen 105 pilóta és navigátor párosa méri össze a tudását.

Markó Tibor, a szervezőbizottság vezetője a csütörtöki sajtótájékoztatón hangsúlyozta: kifejezetten tempós és látványos versenynek néznek elébe, hiszen a gyorsasági szakaszon a hosszú egyenesekben szinte végsebességig felgyorsíthatnak a versenyautók, a murvás terep miatt pedig bőven van lehetőség a látványos kanyarvételre is.

Ismertetése szerint a versenyzők már csütörtökön délutántól tesztelhetik a pályát, ezt követei a hivatalos gépátvétel, pénteken este 20 óra 30 perctől tartják a rajtceremóniát a szombathelyi Iseum előtt, a futam pedig szombaton reggel nyolckor rajtol el. A verseny vasárnap is folytatódik, a két nap során 141 kilométeres távot benne 12 gyorsasági szakaszt kell teljesíteniük a versenyzőknek.

Berényi Ákos, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség szakágvezetője elmondta: az országban kevés a lehetőség arra, hogy murvás terepen rendezzenek bajnoki futamot, ezért a szövetség nagyon hálás Szombathelynek és a régiónak azért, hogy lehetővé teszi a verseny lebonyolítását.

A tavalyi győztes Herczig Norbert és Baczigal Igor is részt vett a sajtótájékoztatón, akik idén új autóval, egy Skoda Fabia R5-el próbálják meg teljesíteni a feladatot. Egyikük sem titkolta, ismét győzni szeretnének.

Herczig Norbert elmondta: a murvás terepet kifejezetten szeretik a raliversenyzők, s előnye az is, hogy “nem fosztja le” túlságosan az autókat. A gyorsasági szakaszokon az egyenesben akár végsebességig is gyorsíthatnak, ami az R5 autónál megfogalmazása szerint új távlatokat is jelenthet a számukra.

Puskás Tivadar (Fidesz-KDNP), Szombathely polgármestere elmondta: nagy örömükre szolgál, hogy immár második éve ismét Szombathely adhat otthon a rangos versenynek.

– MTI –
hirdetés