Irodalom barátok egymás közt

Irodalom barátok egymás közt
Nagyrábé – Régi hagyomány Nagyrábén, hogy az „írók falujában” az irodalomkedvelők összegyűlnek és érdeklődéssel hallgatják meg a közöttük élő alkotók legújabb produktumait.


Most Dezső Ilona Anna alkotásait ismerhették meg a múlt hétvégén a helyi művelődési házban tartott bemutatón. A találkozóra a helyiek mellett távolabbról is érkeztek vendégek közülük Baranyai Attila költő a Dunántúlról jött el.

– Új vállalkozásomban tizenkét „füzet” megjelenését tervezem, a most megjelent kötetek e sorozat második harmadik darabja. Az előző évben megjelent első verses kötet után most két novelláskötet jelent meg – árulta el az írónő, a művek születésének műhelytitkát a házigazda Kocsis Csaba művelődésiház-igazgató érdeklődésére.

Az „Isten tenyerén” című kötetből Bai Károly olvasott fel egy most nagyon aktuális témát feldolgozó „Gól” című groteszket, olyan érzékletesen hogy a jelenlévők bizonyosan emlékeznek erre sokáig, de a foci vb idejéig bizonyosan. A felolvasás másik mintája a harmadik kötetből, amely „A boldogság nyomában” címmel jelent meg egészen más hangulatot keltett a hallgatóságban. „A prímás leszek” nem csak örök emberi kérdéseket mutatja be, hanem az alkotó gyermekkorának természeti és mikro társadalmi viszonyait is a szülőföld, Élesd, környékét.

A szülőföldel való kapcsolat, szóba került a beszélgetés azon részben is amikor az alkualításokról volt szó, de az írónő erről még részleteket nem árult el.

– Nagyrábé Korponai Sándor –

Címkék: