Irodalmi üzenőfal lesz az egész város

Akt.:
Irodalmi üzenőfal lesz az egész város
© Illusztráció: Derencsényi István, archív
Debrecen – Szép szavakkal, rímekkel öltöztetik fel a város üres felületeit.

Manuális posztolásra hív idén is a Debreceni Moly Klub, az üzenőfal pedig fa, épület, pad, villanyoszlop, bármi, ami a megyeszékhelyen hirdetni képes a anyanyelvünk szépségét és a magyar költők egyediségét, különlegességét.

A verskommandó április 11-én, a magyar költészet napján szeretné irodalmi remekekkel teleaggatni a várost, aki csatlakozna hozzájuk aznap 17-kor jelenjen meg a Nagytemplom mellett az üvegpiramisnál legalább három, nyomtatott, de akár kézzel írott verssel, amely lehet magyar nyelvű, angolra fordított, saját szerzemény és bármelyik hazánkbeli költő alkotása is. A résztvevők vigyenek magukkal madzagot, cellux-ot, gyurmaragasztót vagy bármi olyan eszközt, amivel rögzíthetők a művek.

Ezrek „verseltek”

A Posztolj verset utcára akciót 2013-ban hirdették meg először. Tavaly előtt a GittEgylet karolta fel az egyéni kezdeményezést. 2015-ben már határokon is átlépő mozgalommá nőtte ki magát az esemény. A debrecenplus.hu beszámolója szerint több mint tizenötezren kapcsolódtak hozzá szervezetten és egyénileg.

HBN–HABE