Helyi közélet

2016.10.30. 20:39

Alkalmi vétel

<em>Nemrégiben olvastam egy lakáshirdetést, mely egy 130 négyzetméteres alapterületű, négy plusz két szobás lakást kínál megvételre. Nem a budapesti Rózsadombon, hanem Debrecen belvárosában. A hirdetésben cím ugyan nincs megadva, de aki egy kissé is ismeri a belvárost, könnyen betájolhatja, merre is lehet ez az ingatlan. Nem olyan nagy ez a mi szép belvárosunk, nem igaz? Már ami még megmaradt belőle…</em> Kenyeres Ilona írása.

Nemrégiben olvastam egy lakáshirdetést, mely egy 130 négyzetméteres alapterületű, négy plusz két szobás lakást kínál megvételre. Nem a budapesti Rózsadombon, hanem Debrecen belvárosában. A hirdetésben cím ugyan nincs megadva, de aki egy kissé is ismeri a belvárost, könnyen betájolhatja, merre is lehet ez az ingatlan. Nem olyan nagy ez a mi szép belvárosunk, nem igaz? Már ami még megmaradt belőle… Kenyeres Ilona írása.

Szóval e felújított – tehát nem is vadiúj –, egyedi mérésű, távfűtéses lakás, melynek belmagassága nincs megadva, mint ahogy az sem, rendelkezik-e erkéllyel (bár ez később eléggé egyértelműen kiderül) téglaépítésű, kertre néző lakás a hirdetés szerint minimalista stílusú. Ez lényeges. Éppen úgy, mint az – bár a cím ismeretlen, annyit azért elárulnak –, hogy a lakásból kilátás nyílik a Nagytemplomra és a Nagyerdei Stadionra! Kihagyhatatlan ajánlat! És most jön a lényeg, miért is nem számít, van-e erkély. A kompletten berendezett – menetközben már újnak mondott – lakás „a nappalival egybenyitható több száz négyzetméteres(!), szintén bútorozott tetőterasszal rendelkezik”. No, akkor ezek szerint csak van ott valami erkélyféle. És hogy mindezt mennyiért kínálják? Potom 120 millió forintért! Egy igen rövid fejszámolás után megállapítottam, hogy amennyiben a következő időszakban nem költök rezsire, evésre-ivásra, öltözködésre, egyszóval semmire, akkor pontosan száz év alatt össze tudom spórolni ennek a minimalista stílusú, több száz négyzetméteres tetőteraszos lakásnak az árát. Nem tudom, megérem-e, de egy próbát mindenképpen megér – ahogy mondani szokás. Spórolás közben pedig lesz időm azon is elgondolkodni – az illetékesek helyett is –, hogy a fent említett ingatlantól körülbelül 200-300 méterre, a Párizsi udvar mellett létesülő mélygarázs építése során beomlott, életveszélyessé vált épületben lakók vajon vágynának-e egy ilyen lakásra, avagy megelégednek egy szerényebb, ám biztonságos otthonnal is, amelybe nem csupán egy fél évre költözhetnek be, ahogy jelenleg hírlik, hanem a még hátralévő életükben biztonságban érezhetik magukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában