Helyi közélet

2016.09.23. 10:50

Mi az a munka, amiért szívesen felkelne reggel?

Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Nem szereti a munkáját, vagy egyszerűen nem talál a maga számára megfelelő munkahelyet? Úgy érzi, elakadt, és valami másra vágyik? Lehet, hogy egy új szakma a megoldás!

Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Nem szereti a munkáját, vagy egyszerűen nem talál a maga számára megfelelő munkahelyet? Úgy érzi, elakadt, és valami másra vágyik? Lehet, hogy egy új szakma a megoldás!

Míg régen megszokott volt, hogy sokan az első munkahelyükről mentek nyugdíjba, ma már természetes, hogy gyakran váltunk nemcsak munkahelyet, hanem hivatást is, ha megváltoznak a körülményeink, vagy már nem elégít ki minket a korábbi munkakör. Lázár Imre, a Focus Oktatóközpont vezetője néhány tippel segít a karriere építésében. Írja össze, hogy mit szeret csinálni! Szánjon erre időt, üljön le és gondolja át, hogy mi az, amivel szívesen foglalkozna, mi az a munka, amiért szívesen felkelne reggel! Az is segíthet, ha összeírja, mi az, amit szeret a mostani munkájában, és amit továbbra is szívesen csinálna, esetleg más keretek között. Keresse azt a szakmát, amiben jól érzi magát és sikereket érhet el! Most arra gondol, hogy ez eddig szép és jó, de hogyan fog mindezzel pénzt keresni? Keresse meg azokat a szakmákat, amelyek összeillenek az álomhivatásával!

Jól fog jönni

Mostanában a legtöbben az alábbi szakmákat választják: kutyakozmetikus, kertész, sajtkészítő, cukrász, fogászati asszisztens, szakács. Írja össze mi az, amit már tud! Gyűjtse össze azokat a készségeket, képességeket, amelyeket tud hasznosítani az új munkája során! Meg fog lepődni, milyen sok van belőlük. Tanuljon a legjobb helyen! Ha az új munkakörhöz képzésre van szükség, mérje fel a terepet alaposan, és iratkozzon be egy oktatási központba! Nagyon fontos, hogy jól válasszon iskolát, nem mindegy, milyenek az oktatók, milyen a gyakorlati képzés, és az is fontos, hogy az oktatás ne csak a tananyag átadásából álljon. Építsen kapcsolatokat! A már meglévő kapcsolati tőkéje mellett jól fog jönni, ha az új szakmájával kapcsolatos ismeretségi köre is bővül.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában