Intézményátadó ünnepség Putnokon

Befejeződött a fogyatékosok otthonának rekonstrukciója, a felújítás 158 millió forintból valósult meg.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Foglalkoztató, Rehabilitációs Intézménye és Fogyatékosok Otthonának rekonstrukciós munkálatai a végéhez értek. 

Sepregi András, az intézmény igazgatója – a keddi átadási ünnepségen – köszöntőjében azt fejtegette, hogy a fenntartó megyei önkormányzat jóvoltából olyan körülményeket teremtettek, hogy az itt lakók életminősége jelentős mértékben javult. Integrálódhatnak, ha van hová. Gyárfás Ildikó, a megyei közgyűlés elnöke avató beszédében elmondta, hogy a felújítás 158 millió forintból valósult meg.

Ha van hová

Az otthonban ezáltal egy integrált egységben, külön telephelyeken, három értelmi fogyatékos ellátó intézménytípust működtet majd a megyei önkormányzat. Prioritásként kezeljük a fogyatékkal élő emberek ellátásának biztosítását- hangoztatta. Az elmúlt 4 évben a megyei önkormányzat sikeres pályázatok révén több mint 1,7 milliárd forintot fordított a szakosított intézmények fejlesztésére. Elég csak megemlíteni az edelényi és putnoki lakóotthont, az ózdi, az ormosbányai, a hejőbábai, a borsodivánkai, a ricsei és a boldogkőváraljai felújításokat, Sajószentpéter határában pedig új intézmény épül.

B. Gy.