Intézkedést kér a Jobbik a Vágóhíd utcai felüljárónál

A Vágóhíd utcai felüljáró
A Vágóhíd utcai felüljáró - © Fotó: Matey István
Debrecen – Hangsúlyozta, nem támadó szándékkal, csupán figyelemfelhívó jelleggel tartott pénteken a helyszínen sajtótájékoztatót a 6-os választókerület jobbikos képviselő-jelöltje a Vágóhíd utcai felüljárónál.

Keresztesy Gergő, a párt ifjúsági tagozatának városi elnöke emlékeztetett arra, hogy alig egy hete egy 15 éves fiút sodort el a híd alatt a vonat, mert a felüljáró alá mindkét oldalról akadálytalanul be lehet jutni. Ez azért is hordoz magában nagy veszélyt, mert a közelben van két középfokú oktatási intézmény is, ahonnan a diákok rendszeresen a síneken át járnak haza, illetve iskolába menet is arrafelé rövidítik le az utat – tette hozzá.

A helyzet megoldására javasolja, hogy a városi rendőrkapitányság felőli részen állítsanak kerítést, illetve a túloldalon javítsák meg a katolikus temető kerítését megszüntetve ott az átjárást. Emellett táblákkal figyelmeztessék az arra járókat (a tájékoztató idején is több kerékpáros és gyalogos kelt át a síneken) a fokozott veszélyre.

A kérdésre, hogy észrevételét jelezte-e már az önkormányzat, illetve a MÁV felé, a képviselő-jelölt azt mondta, reméli a nyilvánosság segítségével hatékonyabban fel tudja hívni a problémára a figyelmet.

HBN-ÉP


Mobilja miatt sodorta el a vonat a 15 éves fiút Debrecennél

Egy 15 éves fiú életveszélyesen megsérült, mert nem vette észre a közeledő vonatot, amíg a sínek közzé ejtett mobiltelefonját kereste.A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .