InternetKon – Éjfélig lehet válaszolni a kérdéssorra, pénteken ismertetik az eredményeket

Budapest, 2015. szeptember 30., szerda (MTI) – Éjfélig lehet választ adni az internetről és a digitális fejlesztésekről szóló nemzeti konzultáció (InternetKon) kérdéssorára; az eredményeket pénteken ismertetik – írta szerda délutáni közleményében az InternetKon titkársága.

Emlékeztettek: a nemzeti konzultáció második szakaszában május 18-tól nyilváníthat véleményt minden 14. életévét betöltött magyar polgár az InternetKon20 kérdéssorának megválaszolásával. Az erre rendelkezésre álló eredeti, július végi határidőt a kormány – a konzultáció előkészítéséért és lebonyolításáért felelős miniszterelnöki biztos javaslatára – két hónappal meghosszabbította, így a polgárok szeptember 30-án éjfélig élhetnek az akaratnyilvánítás lehetőségével.

Az InternetKon jelentősége nem kevesebb, mint hogy valódi párbeszédet indított a szektor képviselői, a polgárok és a kormányzat között, aminek eredményeként, széles körű szakmai egyeztetés után, november 15-re kerülnek a kormány elé azok a döntési javaslatok, amelyek elfogadásával megvalósulhatnak az InternetKon során a polgárokkal közösen kialakított elképzelések – jelezték.

– MTI –

Címkék: ,