Internetes sztár lett a lófejű ember

Skóciában fotózta le a Google Street View a lófejű embert. Azóta több országban felbukkant vagy a lófej, vagy más vicces motívum.

Számos csoport alakult az interneten, akik megpróbálják kideríteni, miért állt a lófejű ember az utcán, amikor a kamerás autó lefotózta. Egy 50 éves, számítástechnikai managerként dolgozó férfi szúrta ki a Google felvételein a lófejű embert, és elmondása szerint kétszer is megdörzsölte a szemét, hogy tényleg azt látja-e, amit gondol: egy lófejű embert, aki épp az utcán álldogál.

Nézze meg a képeket ide kattintva!

„Csak arra tudok gondolni, hogy egy vicces kedvű ember megtudta, hogy arra fog járni a Street View autó és arra várt, hogy aztán az internetre felkerülve sztárrá válhasson” – mondja a férfi, mint lehetséges magyarázatot.

A férfi több bejegyzést közzétett a Facebookon és a Twitteren is, mert feltett szándéka, hogy azonosítja a lófejű srácot, aki lila pulcsit viselt a kép készítésekor. „ Ez egy jó móka számomra, mert biztos vagyok benne, hogy ezért állt oda, akárki is viselje azt a lófejet. Hogy valaki kiszúrja, és megpróbálja megkeresni őt” – magyarázza a férfi.

Nem ez az első különös felvétel a Google Street View-en. Az emberek felfedezték már ET alakját, láttak meztelen párocskát szeretkezni a képeken az utcán, illetve már hagyománya van annak, hogy beöltözve várják a fényképezős autót. Így örökítették meg Sherlock Holmest London utcáin, egy Paddington macit a Buckhingam palota előtt, búvárszerelésben üldögélőket Norvégiában vagy szamurájharcosokat Pittsburghben.

– MON-