PR cikk

2020.05.26. 12:56

Három egyszerű tipp, hogyan adjon új megjelenést a belső tereknek

A változás életünk része, mert teljesen más értelmet ad neki. A jobb érzésért viszont nem elég csak magunkat megváltoztatni. Kutatások és tanulmányok szerint időnk több mint 90% -át beltérben töltjük. Ezért a belső tereket nem szabad figyelmen kívül hagynunk.

Alapvetően nincs álltalános szabály, amely elmondja, hogyan kell újjá varázsolni a belső tereket, viszont az egyszerű ötleteink és trükkjeink inspirálhatják Önt, hogy otthonát könnyedén és olcsón újja varázsolja.

Minőségi textítilák és kiegészítők

Lehet, fel sem fogják, de pont a textíliák és a kiegészítők azok, amik létrehozzák az igazi otthoni légkört. Ezek az anyagok teremtik a kényelmet, kifejezik a kreativitást és kimutassák a tulajdonos egyediségét.

Ezek lehetnek párnák többféle színben, vagy egy egész hálószoba fehér árnyalatokban. A textíliák kiválasztásakor nagyon fontos betartani néhány alapvető szabályt: kiválasztani egy alap tónust és hozzá a megfelelő színeket. Például ágyneműt világossab színekkel vagy mintákkal ellátva, míg a parnák és a szőnyegek kellemesebb árnyalatokban lesznek mintázat nélkül.

A textíliák segítségével lehetséges nagyon egyszerűen fel frissíteni minden helységet még a gyerekszobát is, hiszen a gyerkőcök igényei folyamatosan változnak. A helységet könnyedén lehet változtatni akár egy egyszerű ágyhuzat, függöny, szőnyeg vagy párnák lecserélésével is.

Csak ügyes kezekre, egy jó ötletre és minőségi méterárura van szüksége, vagy más hasonló eszközre, amivel a változás nagyon eredeti és olcsó marad.

Fontos, hogy mindig kösse össze a hasonló dolgokat és ne kombinálja túl őket, mert csak egy felesleges káosz alakulna ki belőle.

Falfestés vagy tapéta használata

Napjainkban a legkedveltebb árnyalatok falfestésre a krém színek – terakota, világos kék, zöld, old pink, világos szürke vagy még a természetes anyagok és mintázatok.

Nefelejtse el, hogy a festék szín vagy tapéta kiválasztásánál léteznek eggyes szabályok, amiket be kell tartanunk. A hálószobába nyugodtabb kellemesebb színeket válasszon, a nappaliba lehet akár világosabb és vidámabb árnyalatot is választania.

A hálószoba tapéta lehet mintás, de jobb, ha nem túl kontrasztos árnyalatokat választunk, és válasszunk világosabb színű falakat az ágy felett amelynek köszönhetően a szemei is nyugodtabb hangulattal nézik a falakat lefekvés előtt.

A nappalikban, amelyet sokan pont az ellenkezőjén tesznek, ugyanez igaz – a TV mögötti falat nem kellene terhelni élénkebb színekkel vagy mintákkal, hogy a szemei ne fáradjak el túl gyorsan. Jobb kidíszíteni egy vagy két falat és a többit neutrál fehér árnyalatú színekbe hagyni.

Sugárzó, viszont tiszta tónusok alkalmasak konyhában illetve fürdőszobában is. Tegyen hozzá egy kevés világos tónust hogy javítsa az étvágyát, és a reggeli zuhany is frissebbé váljon tőle.

Ötletes tárolási megoldások

Hogy a helység harmonikussá váljon, jól jön ha elgondolkodunk a kiegészítőkön is, amikbe akár a ritkán használt dolgait elhelyezheti. Ez azt jelenti hogy olyan bútort és eszközöket vállaszunk amik nem foglalják feleslegesen a teret, viszont rendelkeznek megfelelően nagy a térfogattal.

Itt se felejtsük el hogy minden tároló eszköz megegyező színben és stílusban legyen a helységben. Minimalizmus és felületi változtatás a szilárd műbőrrel szintén segít fenntartani a ház tisztaságát, mivel kevesebb dolgot tartalmaz amin meg marad a por.

A tervezett változtatások előtt szintén gondolják át hogy a házban vagy lakásban meik helységet fogja leginkább érinteni a változás. Ha meg lesz a konkrét elképzelés akkor a frissítés természetesebb lesz és jobb megoldást fog találni annak végrehajtására.

Mert a pozitív változást lehetséges el érni egy egyszerű falfestéssel is vagy bútor textília lecserélésével is. Alap szabály, a beltéri változtatások ne legyenek nagyon költségesek. Párna, függöny vagy akár egy szőnyeg lecserélése is adhat egy új kinézetet, vagy eleganciát percek alatt a belső térnek. Próbalja ki.

Borítókép: Photographee.eu / Shutterstock.com

 

(PR cikk)

Címkék#pr cikk

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!