baleset-megelőzés

2019.12.10. 10:03

Két sofőrnél is bejelzett a szonda Debrecenben

Két debreceni lakos nagyon jó döntést hozott, és értesítette a rendőröket.

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

A police.hu közleménye szerint 2019. december 9-én 19 óra körül egy Debrecen-Szepesen arról értesítették a rendőrséget, hogy egy vendégük, aki alkoholt fogyasztott, gépkocsival akar útnak indulni. Az egyenruhások a helyszínre mentek, ahol szemből közlekedett velük a bejelentésben említett férfi, aki miután meglátta a szolgálati gépkocsit, hirtelen fékezett, majd visszatolatott a presszóig. A járőrök intézkedtek, és alkoholszondát alkalmaztak a 67 éves járművezetővel szemben. Mivel a helyi férfi pozitív értéket fújt, a rendőrök elfogták és előállították őt a Debreceni Rendőrkapitányságra, illetve elvették a vezetői engedélyét.

Egy debreceni benzinkút alkalmazottja is a rendőrséget hívta 2019. december 10-én 1 óra körül, és arról tett bejelentést, hogy az egyik járművezető, aki náluk tankolt, feltehetőleg ittas. A rendőrök a kapott információ alapján keresni kezdték a gépkocsit, amelyet a Pósa utcán állítottak meg. Az egyenruhások intézkedtek a sofőrrel, akivel szemben alkoholszondát alkalmaztak. A 31 éves helyi férfi pozitív értéket fújt, ezért őt további mintavétel céljából előállították.

Ne feledjék! Az ittas járművezetés növeli a balesetek bekövetkezésének kockázatát. Aki ittasan vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, mert nemcsak saját magát, hanem a közlekedés más résztvevőit is veszélyezteti. Már kis mennyiségű szeszes ital fogyasztás hatására is nő a reakcióidő, kedvezőtlenül változik a veszélyérzékelő képesség és tompulnak a reflexek – zárul a rendőrség közleménye.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában