Helyi közélet

2014.09.22. 10:28

Kaszálnak, büntetnek

Debrecen - Rendbe teszik a repülőtér melletti, több hektáros gyomos mezőket.

Debrecen - Rendbe teszik a repülőtér melletti, több hektáros gyomos mezőket.

Lekaszáltatja, elsimíttatja az önkormányzat azt a két nagyon gazos telket, amelyek a Mikepércsi úti bevásárlóközpont, a repülőtér északi kerítése és az epreskerti iskola között találhatóak. Mint arról szeptember elején hírt adtunk, a több hektárnyi területen sokfelé térdig, néhol derékig ér a gyom, itt-ott a parlagfű.

Nekimentek

A polgármesteri hivatal igazgatási osztályának válaszából azóta megtudtuk, hogy a szóban forgó ingatlanok magántulajdonban vannak. Az egyik 2607 négyzetméter, amelyen egy 4×80 méteres rész fertőzött gyomnövényekkel, parlagfű ott alig található. A másik ingatlan jóval nagyobb, 14 709 négyzetméter. Abból egy 15×80 méteres terület gyomos, parlagfű ott elszórtan található. Ennek ellenére a jegyzői növényvédelmi hatóság közérdekű védekezést, vagyis kaszálást, gyomirtást rendelt el mindkét ingatlanra.

Sámsoni út

Szeptember elején arról is beszámoltunk, hogy olyan nagy a parlagfű a debreceni Sámsoni út végén, az elektromos távvezeték alatt mintha vetették volna. Akkor az E-On azt válaszolta, hogy a szolgáltató hálózat-karbantartási tevékenysége nem terjed ki a gyomnövények eltávolítására. A terület tisztán tartása az ingatlantulajdonos feladata.

Az önkormányzattól azóta azt is megtudtuk, hogy a Sámsoni út végén lévő vezeték alatti rész külterületi ingatlan. A növényvédelmi kötelezettség elmulasztása miatti eljárás lefolytatására a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal Szakigazgatási szerve a Növény és Talajvédelmi Igazgatóság rendelkezik hatáskörrel. A polgármesteri hivatal a bejelentést továbbította az igazgatósághoz.

HBN-OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában