Helyi közélet

2014.10.22. 17:56

A DISZ úgy látta, valami nem stimmelt a debreceni szavazatszámlálással

Debrecen – Helybenhagyta a Hajdú-Bihar Megyei Területi Választási Bizottság korábbi határozatát a Debreceni Ítélőtábla, így elutasították a debreceni DISZ választásokkal összefüggő felülvizsgálati kérelmét.

Debrecen – Helybenhagyta a Hajdú-Bihar Megyei Területi Választási Bizottság korábbi határozatát a Debreceni Ítélőtábla, így elutasították a debreceni DISZ választásokkal összefüggő felülvizsgálati kérelmét. A párt 21 debreceni egyéni választókerületben az érvénytelen szavazatok megvizsgálását kérte, mert soknak tartotta azokat, és álláspontjuk szerint a választási eljárás szabályai alkalmat adhatnak a tévedésre a szavazatszámlálás során. Mint sérelmezték, a polgármesterjelöltjükre és a képviselőjelöltjeikre leadott szavazatok száma között nem magyarázható nagy eltérés mutatkozik.

– A választási eljárásról szóló törvény szerint a felülvizsgálati kérelemben meg kell jelölni azt a jogszabálysértést, amelyen a kérelem alapul, továbbá azt legalább valószínűsíteni szükséges. Puszta feltételezés, az esetleg elérhető jobb eredmény reménye a szavazatok újraszámlálásának elrendeléséhez nem elegendő – összegezte a felülvizsgálati kérelem elutasításának indoklását szerdán Fórizs Ildikó, a Debreceni Ítélőtábla sajtószóvivője.

A DISZ képviselőjelöltjeinek nem sikerült annyi voksot összegyűjteniük, amennyi révén akár kompenzációs listáról helyet szerezhettek volna a debreceni közgyűlésben.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában