Sport

2015.07.16. 19:58

A két rúgott gól még nagyon sokat érhet

Riga - Offenzíven és gólerősen játszott a DVSC Rigában, megvan az esély a továbbjutásra.

Riga - Offenzíven és gólerősen játszott a DVSC Rigában, megvan az esély a továbbjutásra.

Bár délelőtt még hét ágra sütött a nap Rigában, délutánra már eleredt egy ízben az eső, sokat hűtve a lett fővárosban tapasztalható hőérzeten. A kérdés az volt, kinek lesz a kissé őszies időjárás ellenére melege a csütörtök esti Európa Liga-selejtezőn, ahol a hazai Skonto FC a DVSC-TEVA alakulatát látta vendégül.

Az tehát nyilvánvaló volt, hogy olyan hőséggel nem kell megküzdeniük a debrecenieknek, mint amilyennel egy hete Montenegróban, abban pedig nagyon bízott minden lokista, hogy a játék is jobb lesz, mint a Szutjeszka Niksics ellen.

A cívisvárosiak kezdőcsapatát elnézve feltűnt, hogy bekerült a gárdába a viszonylag régen foglalkoztatott Tisza Tibor, a csatárként is bevethető futballista ezúttal a középpályán kapott helyet.

Tisza: gól, kapufa

A kezdés előtt félórával sötét felhők gyűltek össze a város fölött, villámlott is időnként, ennek ellenére beindították a locsolóberendezést a stadionban, majd szakadni kezdett az eső is, azaz az ideális körülmények hamar tovatűntek.

Az irreális állapotok azonban szerencsére nem a Debrecent zavarták meg, ugyanis a 9. percben megszerezte a vezetést a vendégcsapat. Balogh Norbert ment el a jobb szélen, pontos beadását pedig az érkező Tisza Tibor a léc segítségével a hálóba vágta, megszületett tehát az áhított idegenbeli gól!

A találat után alaposan felpörgött a Riga, nagy iramot diktáltak a hazaiak és egy nagy hibából ki is egyenlítettek: Varga eladott labdájával Karasausks indult meg a kapu felé, majd egy cselt követően kilőtte a jobb alsó sarkot.

Az egyenlítés után támadásban maradt a házigazda, de ahogyan az várható volt, egy idő után némileg kifulladtak a piros mezesek és csökkent az iram. A félidő végére a cívisvárosiak is rendre felértek ismét Pavlovs kapuja elé és ha a 45. percben Tisza 22 méterről jobban céloz, s a bal kapufa helyett a hálóba lő, jelentősen megnőtt volna az esélyük. Jól kezdett a DVSC, azonban az első húsz percet követően nagyon feljött a Skonto FC.

Rémálommal indult a második játékrész, könnyedén átjátszották a hajdúsági védelem bal oldalát és Karasausks kissé kisodródva, Verpecz mellett elpörgetve a labdát a jobb sarokba lőtt.

Azonnal reagált a magyar csapat a bekapott gólra, azonban az égiek sem Szakály emelésénél, sem Sidibe közeli lövésénél - hogy csak a két legnagyobb helyzetet említsük - nem fogták a piros-fehérek kezét, kimaradtak a ziccerek.

A fordulás után jobban és veszélyesebben futballozott a Loki, csak éppen a gól hiányzott... Szerencsére nem sokáig, ugyanis az egy perccel korábban beállt új igazolás, Castillion közelről egyenlített!

A DVSC a 2-2-vel kellő alapot teremtett a továbbjutáshoz a jövő heti visszavágó előtt.

HBN-TN


Edzői nyilatkozat

Kondás Elemér: Jól kezdtük a meccset, hamar betaláltunk, de egy hibából hagytuk, hogy kiegyenlítsen az ellenfél. A szünet után átszerveztük a játékunkat, de túl könnyen engedtük, hogy gólt szerezzen az ellenfél. Ezt követően sok helyzetet alakítottunk ki és gólt is lőttünk. Valamivel jobb helyzetben vagyunk, de ezt a mai meccset is megnyerhettük volna.

 


A labdarúgó Európa Liga második selejtezőkörének első mérkőzésén a DVSC-TEVA az FC Skonto csapatához látogatott 18:00-tól. Az összecsapásról élőben tudósítunk portálunkon.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!