Intelligens kamerákba fektet az OTP

Összesen 1,5 millió eurót fektetett be a videoelemző rendszerek fejlesztésével foglalkozó Intellio Technologies Zrt.-be az OTP Kockázati Alaptőke-kezelő csoportja, a PortfoLion. A befeketetők nagy lehetőséget látnak az Intellio által fejlesztett Visiscanner továbbfejlesztésében. Az intelligens kamera ugyanis nem csak tömeget számlál, de például egy áruház stratégiájának kialakítását is segítheti azzal, hogy a vásárlók nemét és korát is képes felismerni.

Az intelligens videoelemző rendszer számos problémát oldhat meg: érzékeli a betolakodót, az ellopott tárgyat, érzékeli és jelzi, ha megrongálják a kamerát. Képes a járművek számlálására, a sebesség és átlagsebesség mérésére, felismeri a rendszámot vagy a leállósávban tartózkodó gépjárműveket. A kiskereskedelmekben a Visiscanner képes megszámolni az embereket felismeri és rögzíteni a látogatók nemét és korát. Ezáltal értékes adatokat biztosít a cég stratégiájának kialakításához és az üzletfejlesztéshez – olvasható az Intellio közleményében.

“A PortfoLion felismerte az Intellióban az innovatív, szilárd háttérrel rendelkező magyar céget, amely magában hordozza az európai és az azon túli sikerek ígéretét”- indokolta a döntést Oszkó Péter, a PortfoLion elnök-vezérigazgatója. A beruházással felgyorsítható a magyar cég nemzetközi terjeszkedése, és ez biztosítja a további szoftverfejlesztéseket is. Köztük a Visiscanner program továbbfejlesztését is, amely a piacon egyedülálló tulajdonságokkal bíró vásárlóelemző megoldás.