Innovatív ötletekről is volt szó a hajdúdorogi közmeghallgatáson

Innovatív ötletekről is volt szó a hajdúdorogi közmeghallgatáson
© Fotó: Miska Andrea
Hajdúdorog – Közel kétszáz érdeklődő jelenlétében ismertette Csige Tamás polgármester a beszámolóját.

2015-ben elért eredményekről, a város vagyoni helyzetéről, a 2016. évi költségvetés tervezetéről, valamint az európai uniós forrásokból megvalósítani kívánt projektekről beszélt Csige Tamás polgármester február 5-én közmeghallgatáson, a Móra Ferenc Általános Iskola és AMI dísztermében. A közfoglalkoztatás terén kiemelkedő eredményről számolt be.

– A hagyományos közmunkaprogramokon kívül innovatív ötlettel – a brikettgyártással – álltunk elő, ami a Legjobb Közfoglalkoztatási Önkormányzati Gyakorlatok pályázatán egymillió forintot hozott a városnak – hangsúlyozta. Idén a több embert foglalkoztató programok között az eddig is működő elektronikai bontó; a mezőgazdasági projekt terén a fűszerpaprika-, uborka-, koktélparadicsom-termesztés mellett útőrprogram is megvalósul – emelte ki.

Utak és járdák

Csige Tamás a város gazdálkodásával kapcsolatban hangsúlyozta: Hajdúdorog azon települések közé tartozik, ahol a költséghatékony gazdálkodásnak köszönhetően a város adósságállománya nulla forint, míg a maradványérték jóval 200 millió forint fölött jelenik meg a 2015-ös évet illetően.


Fotó: Miska Andrea Fotó: Miska Andrea ©

A városvezető a 2014-2020 között uniós forrásokból megvalósítandó fejlesztési lehetőségek között sorolta fel a belvízelvezető-rendszer korszerűsítését, a kerékpárút felújítását és új szakasz kiépítését, továbbá energetikai fejlesztéseket, valamint ipari park létesítését. A 2015-ös évben már elkezdődött a térfigyelő kamerák felszerelése a településen, ami az idei évben is folytatódik – tette hozzá.

Mi más, mint az utak és járdák állapota volt az egyik kulcskérdés a közel háromórás közmeghallgatáson. Mint azt felvetették, a lakott külterületi részeken néhány utca még nem rendelkezik szilárd burkolattal. Továbbá több belvárosi járda is javításra szorul. A polgármester egyelőre a le nem aszfaltozott utak darált betonnal történő folyamatos megtöltését ígérte, a járdákkal kapcsolatosan pedig azt, hogy fokozatosan megújulnak az érintett szakaszok. Volt, aki a fürdő üzemeltetését firtatta, amire azt a választ kaptam, hogy rekord évet zártak tavaly.

HBN-MA​
hirdetés