HAON Sziréna

2018.03.31. 10:42

Két halálos baleset is történt Hajdú-Bihar útjain pénteken

Hajdú-Bihar - A tragikus kimenetelű karambolokon kívül is akadt dolguk a tűzoltóknak az elmúlt 24 órában megyénkben. Ügyeleti hírek.

Hajdú-Bihar - A tragikus kimenetelű karambolokon kívül is akadt dolguk a tűzoltóknak az elmúlt 24 órában megyénkben. Ügyeleti hírek.

Füsttel telítődött egy családi ház Derecskén, a Kandia utcában, miután az ott élők a fűtőberendezésbe begyújtottak, tudtuk meg a megyei katasztrófavédelem illetékesétől. A helyszínen a berettyóújfalui hivatásos tűzoltók a kályhában a tüzet eloltották, és az ingatlant átszellőztették. Majd felhívták a tulajdonosok figyelmét, hogy a berendezést ne használják. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Az illetékes elmondta azt is, hogy lesodródott az úttestről és egy út menti fának csapódott egy horgászkellékeket szállító kamion péntek délután, a 42-es főút Berettyóújfalu és Földes közötti szakaszán, Berettyóújfalu közelében. A balesethez a berettyóújfalui hivatásos tűzoltók érkeztek ki, akik feszültségmentesítették a járművet. A munkálatok idejére a főút érintett szakaszát teljes szélességében lezárták. Információink szerint a balesetben a kamion sofőrje olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy életét vesztette.

Árokba csapódott egy személygépkocsi péntek délután Hajdúnánáson a Petőfi utcában. A járműben ketten utaztak. Egyiküket hajdúnánási hivatásos tűzoltók érkezése előtt az ott tartózkodók ki tudták menteni. Az autó másik utasa beszorult a roncsba, így őt a tűzoltók mentőkötél segítségével szabadították ki, majd elvégezték a gépkocsi feszültségmentesítését is. A mentőszolgálat mindkét embert kórházba szállította.

Tíz méteres hosszúságban borult ki egy közel száz négyzetméteres családi ház vályog fala tegnap este Hajdúdorogon a Dorogiás utcában. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók az ingatlanból az értéktárgyakat kimentették, majd a sérült épületet elkerítették. A házban hárman laktak életvitelszerűen, ők lakosságvédelmi intézkedés keretében rokonokhoz költöztek. Az eset során a megyei katasztrófavédelem információi szerint senki sem sérült meg.

A Hajdú-Bihar megyei rendőrök az elmúlt 24 órában három személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, amelyek közül kettő halálos kimenetelű balesetben két ember vesztette életét, egy pedig súlyos sérüléssel végződött. A szolgálatot ellátó állomány hat személyt fogott el, akik közül négyen személyt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, míg két embert a velük szemben érvényben lévő körözés alapján. A rendőrök 15 személyt állítottak elő, köztük öt személyt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés húsz esetben történt.


[related-post post_id="3812980"]

[related-post post_id="3813066"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!