Inni, szívni, várni

Inni, szívni, várni
© Illusztráció: Getty Images
Az ötödikesek huszonkét, a hetedikesek negyvennégy, a kilencedikesek hetvenkilenc százaléka fogyasztott már nagyobb mennyiségű alkoholt a Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet legfrissebb felmérése szerint. Vékony Zsolt jegyzete.

Ebből az is kiderül, hogy a kilencedik osztályosok harmada volt részeg az elmúlt egy hónapban, ráadásul a megkérdezettek fele már a dohányzást is kipróbálta. Természetesen lehetne írni az ilyenkor megszokott jelzőket, miszerint „megdöbbentő”, „meglepő”, „hihetetlen”, de lássuk be: ezzel mindenki tisztában van, a szülők is, a tanárok is. Akkor mégis miért nem történik változás? Az oktatók egy része bizonyosan próbál hatni a diákságra, ám ennek egyre kevésbé van foganatja. Főleg azért, mert legtöbbször már a szülők sem képesek minderre, így egy relatíve „idegen” embernek, aki rossz jegyekkel, kötelező és esetenként unalmas órákkal traktálja a fiatalokat, vajmi kevés esélye van hatni rájuk. De utóbbit is tudjuk rég. Mégse történik semmi. De miért is történne, hisz ebben az országban hiába tud mindenki mindent, nem teszünk semmit, csak cigifüstbe burkolva, sört kortyolva várjuk, hogy majd mások megoldják a problémákat.

– Vékony Zsolt –0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdetés