Ingyenesen ad lombgyűjtő zsákokat az önkormányzat

Ingyenesen ad lombgyűjtő zsákokat az önkormányzat
Ingyenesen ad lombgyűjtő zsákokat az önkormányzat
A polgármesteri hivatal az elmúlt évek gyakorlatának megfelelően – anyagi lehetőségeinek függvényében – idén is ad ingyenesen lombgyűjtő zsákokat a lakosságnak.

A zsákokat egyrészt a városüzemeltetési osztály munkatársai adják át, másrészt az egyéni választókörzetek önkormányzati képviselői osztják ki az igénylőknek.

 

A képviselői fogadóórák keretében vehetik át az ingyenes lombgyűjtő zsákokat

 

Az ingatlantulajdonosok 2010. október 25-étől a debreceni Régi Városháza (Piac u 20.) 114-es szobájában munkaidőben, ezen kívül pedig választókörzeteik önkormányzati képviselőitől az általuk meghirdetett képviselői fogadóórák keretében vehetik át az önkormányzat által biztosított ingyenes lombgyűjtő zsákokat – ingatlanonként maximum négy darabot. A megtelt lombgyűjtő zsákokat a szemétszállítással egy időben, a hulladékgyűjtők mellé kell kihelyezni, ahonnan az AKSD Kft. külön díjazás nélkül elszállítja őket.

Aki ezt a lehetőséget nem tudja igénybe venni, az a lombot elhelyezheti a hulladékgyűjtő edényekben, a városi szeméttelepen, a lakossági hulladékgyűjtő udvarban, az AKSD-től vásárolt zöldhulladék-gyűjtő zsákokban, valamint – amennyiben erre ingatlanán lehetőség van – komposztálhatja.