Ingyenes parkolás, visszabontott burkolat Debrecenben

Akt.:
Folt az aszfalton. Attól félnek, télen alácsorog a víz és megfagy
Folt az aszfalton. Attól félnek, télen alácsorog a víz és megfagy - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Elgondolkodnak a Nagyerdei Strand előtti parkolók átmeneti ingyenessé tételén.

Döbbenten állok azelőtt, hogy a Mikepércsi út elejét úgy aszfaltozták le újra, hogy az aknafedeleket nem sikerült szintbe hozni, ezért közvetlenül ezután 5-6 helyen visszabontották a burkolatot”

– panaszkodott a legutóbbi debreceni közgyűlés végén, a kérdések között először szót kapó Ágoston Tibor független képviselő.

A szétvágott új aszfaltba belefolyik a víz és a téli fagyok idején megreped, gyorsan tönkremegy majd. Papp László polgármester úgy válaszolt, hogy ezt a beruházást nem az önkormányzat, hanem az állami közútkezelő végeztette. Madarasi István szocialista képviselő először örömének adott hangot annak kapcsán, hogy kisebb huzavona után mégiscsak megnyílik a Macsi Tófürdő. Majd arról beszélt, hogy a Vekeri tó környéke viszont meglehetősen elhanyagolt. Nem csak a füvet kellene nyírni – mondta. Azt kérte, hogy az önkormányzat illetékesei vegyék fel a kapcsolatot a tó gazdájával.

Papp László polgármester kifejtette: a terület a Nyírerdő Zrt-é. Egyes részeket magánszemélyek hasznosítanak. Azt ígérte, hogy meg fogja keresni az állami cég vezetőjét.

Miért fizetős a fürdő parkolója?

Varga Zoltán DK-s képviselő arról érdeklődött, hogy a Nagyerdei Strand újjáépítése idején miért kell az ottani parkolók használatáért fizetni. A polgármester szerint jogosnak látszik a felvetés. Azt kérte az illetékes osztálytól, hogy a következő közgyűlésre készítsenek egy erre vonatkozó előterjesztést.

OCs


Fotó: Matey István
Debrecen - Bevonják a fizetős parkoló övezetbe a debreceni Wesselényi utca szervizútját és a Nagy-Gál István utcát. A debreceni önkormányzat képviselő-testületének csütörtöki közgyűléséről jelentjük. A nagyerdei strand újjáépítése várhatóan augusztusban kezdődik, így a beruházás minden bizonnyal ...

A debreceni közgyűlésen került sor ünnepélyes keretek között a 2018-as Debrecen Város Kiváló Pedagógusa, a Debrecen Város Közoktatásáért díjak, valamint a Cívis Talentum ösztöndíjak és a Békessy Béla sportösztöndíjak átadására.
Debrecen - Átadták a kiváló pedagógus, a közoktatásáért, a Cívis Talentum ösztöndíjakat, valamint a Békessy Béla sportösztöndíjakat. A debreceni önkormányzat csütörtöki közgyűlése után pedagógusok és gyerekek csatlakoztak a Régi Városháza nagy üléstermében helyet foglaló önkormányzati képviselőkh...