Ingyen vonatozhatnak Debrecenbe a kíváncsi diákok

Ingyen vonatozhatnak Debrecenbe a kíváncsi diákok
© Illusztráció: Molnár Péter
Debrecen – Huszonöt helyszínnel bővül a diákok számára díjmentes vasúti utazással látogatható országos múzeumok, nemzeti emlékhelyek és műemlékek köre – jelentette be a kultúráért felelős államtitkár Pécsett június 21-én.

Hoppál Péter felidézte: „eddig 13 – túlnyomórészt fővárosi és egy szentendrei – helyszínre juthattak el MÁV-kedvezménnyel a nappali tagozatos diákok pedagógus kísérőikkel. A kedvezmény a tavaszi, nyári és őszi iskolai szünet kivételével a tanév szorgalmi időszakának egészére vonatkozik.”

A lehetőséget az általános, középfokú iskolák és gyógypedagógiai, konduktív pedagógiai nevelési-oktatási intézmények nappali rendszerű iskolai oktatásban részt vevő tanulói használhatják ki. Tíz tanulónként egy felnőtt kísérő utazását szintén díjmentesen lehet majd igazolni.

A sajtóanyag szerint díjmentes utazással lesz látogatható az esztergomi várhegy és víziváros, a székesfehérvári romkert, a Somogyvár-Kupavár Nemzeti Emlékhely, a Mohácsi Nemzeti Emlékhely, az egri, gyulai, sárospataki és szigetvári vár is. Szerepel a listán továbbá a Debreceni Református Nagytemplom és Kollégium, a nagycenki Széchenyi-kastély, a fertődi Esterházy-kastély, a Gödöllői Királyi Kastély, a keszthelyi Helikon Kastélymúzeum, a pákozdi katonai emlékpark, a komáromi erődrendszer, a nagykőrösi Arany János Közérdekű Muzeális Gyűjtemény, a várpalotai Trianon Múzeum, a fővárosban a Páva utcai Holokauszt Dokumentációs Központ és Emlékhely, valamint a Magyar Nemzeti Levéltár Országos Levéltára.

HBN