Ingyen nézhetjük az Eb-t!

Ingyen drukkolhatunk a kosár Eb-n
Ingyen drukkolhatunk a kosár Eb-n - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Nem kell fizetniük a Főnixbe kilátogató kosárbarátoknak.

Pénteken újabb három találkozóval folytatódik a debreceni Főnix Csarnokban a női kosárlabda Európa–bajnokság „F” jelű középdöntő csoportja.

A játéknap első összecsapásán 15:30–tól a montenegróiak a fehéroroszokkal mérik össze erejüket. Egyik gárdának sem sikerült fényesen a cívisvárosi bemutatkozás, hiszen a balkániak a törökökkel szemben maradtak alul, míg beloruszok egy utolsó pillanatokban veszítettek Csehországgal szemben.

Ezt követően hat órától a görög és a cseh együttesek kerülnek a középpontba. A hellének egyedüliként a hatosban győzelem nélkül várják a folytatást, ellenben a közép–európaiak lélektanilag sokat meríthetnek a két nappal ezelőtti, sokáig emlékezetes végjátékban született győzelmükből.

A záróakkord a 20:30–tól rajtoló Franciaország–Törökország ütközet lesz, a felek a tavalyi vb-n azonos kvartettbe kerültek, a „félholdasok” minimális differenciával tudták két vállra fektetni a gall hölgyeket. A franciák az idei kontinenstornán eddig hibátlan produkcióval rukkoltak elő, míg Ekrem Memnun tanítványait egyedül a fehéroroszok tudták letéríteni a győzelmi ösvényről.

Jó hír a szurkolóknak, hogy az Eb szervezőbizottsága szeretettel vár minden érdeklődőt június 19 és 21-én a középdöntő mérkőzéseire a Főnix Csarnokba. Az esemény 15 órától mindkét napon térítésmentesen látogatható.

HBN–BÁ