Ingyen ettek a bevásárlóközpontban, majd megtámadták az őröket

Rendőrök vetettek véget egy tömegverekedésnek egy csömöri áruháznál, ahol egy körülbelül 25 emberből álló csoport támadta meg a biztonsági őröket.

A vita úgy kezdődött, hogy néhány fiatal az áruházban megette a polcokról levett csokoládét és nem akart fizetni. A vitatkozás közben a csoport néhány tagja felhívta a rokonait, akik autókkal jöttek a helyszínre, botokkal, jégvágóval, vadászkéssel és buzogánnyal felfegyverkezve. Végül a rendőrök 9 embert állítottak elő, közülük nyolcat őrizetbe is vettek, garázdaság miatt – tájékoztatott a csütörtök esti eseményekről pénteken a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.

A rendőrök olyan bejelentést kaptak, hogy az egyik csömöri bevásárlóközpontban többen megtámadták a biztonsági őröket. A rendőrök egy 7 fős, fiatalokból álló társaságot találtak az áruház előtt. Kiderült, hogy a fiatalok az áruházban a polcokról levett csokoládét ették meg, majd fizetés nélkül távoztak. A biztonsági őrök felszólították őket, hogy fizessenek. Ők helyette kimentek az épületből, de nemsokára a közben 10-12 tagúra duzzadt társaság visszatért az áruházba. Ott a biztonsági őrökkel összevitatkoztak. A vitázókat a járőrök választották szét.

Jégvágó, vadászkés, minibuzogány az autóban

Közben azonban a család többi tagját is odahívták. A kocsival érkező rokonok autóiban több veszélyes tárgy, például botok, jégvágó, vadászkés, valamint mini buzogány volt bekészítve. Az akkorra körülbelül 25 fősre nőtt agresszív csoport rátámadt a biztonsági őrökre, akik közül ketten könnyebben megsérültek.

A rendőrök a közben kihívott erősítés segítségével 9 embert állítottak elő. Hét férfi és egy nő ellen eljárást indítottak “csoportosan, felfegyverkezve, a köznyugalmat súlyosan megzavarva elkövetett garázdaság” gyanújával. A hét férfit és a nőt őrizetbe is vették és kérték az ügyészséget, hogy indítványozzák előzetes letartóztatásukat.

– Független Hírügynökség –